28.08.2018 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „MEET4BUSINESS AGRA 2018“

05.09.2018 (Семинар)
ПЛАТИ И ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

26.09.2018 (Семинар)
НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ АЛАТКИ И ПОСЕБНИ НАЧИНИ НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Актуелно


14.08.2018
Групацијата на производители на керамички производи и претставници од Министерството за економија на РМ ги РАЗГЛЕДАА МОЖНОСТИТЕ ЗА РЕВИДИРАЊЕ НА ОДРЕДБИТЕ ВО ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИТЕ СУРОВИНИ СО КОИ СЕ УРЕДУВА ЕКСПЛОАТАЦИЈАТА НА ГЛИНА
14.08.2018
Претседателот Иванов ги додели сертификатите на учесниците во програмата „ДЕН СО МАКЕДОНСКИТЕ ВОДЕЧКИ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ"
13.08.2018
ВРЕМЕ Е ЗА УНИШТУВАЊЕ НА „БАЛКАНИЗАЦИЈАТА“
10.08.2018
ПРЕДЛОГ-УРЕДБАТА ЗА КРИТЕРИУМИТЕ И УСЛОВИТЕ ЗА ПРОГЛАСУВАЊЕ КРИЗНА СОСТОЈБА ВО СНАБДУВАЊЕТО СО ПРИРОДЕН ГАС ПРЕД МАКЕДОНСКАТА ЕНЕРГЕТСКА АСОЦИЈАЦИЈА (МЕА)
10.08.2018
АЗЕСКИ ВО ПОСЕТА НА ЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИТЕ КОМПАНИИ ВО ОХРИД – „АНДРОС“ ПРИМЕР ЗА РАСТ И РАЗВОЈ НА РАЗЛИЧНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ КАПАЦИТЕТИ
09.08.2018
ИНСТИТУТ ЗА СТАНДАРДИЗАЦИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА - Нови македонски национални стандарди
09.08.2018
РЕЗУЛТАТИ ОД РАБОТЕЊЕТО НА МАКЕДОНСКИ ТЕЛЕКОМ ЗА ПРВИТЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ ОД 2018 ГОДИНА
06.08.2018
СТАВ: Време е да се свртиме кон дигиталната трансформација
06.08.2018
ЗАКОН ЗА ФИНАНСИСКА ПОДДРШКА НА ИНВЕСТИЦИИТЕ – Правна рамка со која ќе се придвижи економијата
26.07.2018
Посета на компанијата КОМФИ АНГЕЛ од Прилеп во рамки на проектот „ДЕН СО МАКЕДОНСКИТЕ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОРИ“
23.07.2018
ВРЕМЕ Е НОСЕЊЕТО НА ЗАКОНИ ПО СКРАТЕНА ПОСТАПКА ДА СТАНЕ ИСКЛУЧОК
23.07.2018
ЗА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА МИНЕРАЛНИТЕ СУРОВИНИ Е ПОТРЕБНА ШИРОКА ЈАВНА РАСПРАВА – Македонската асоцијација на рударството (МАР) апелира да се стопира постапката за усвојување на Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за минералните суровини
19.07.2018
СРЕДБА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО БИТОЛА СО УЈП И ОПШТИНА БИТОЛА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ БИЗНИСОТ И СПОРТОТ
19.07.2018
Превземено: Одлуката на Косово ги прекршува меѓународните договори, наш приоритет е заштита на домашното производство, изјава на министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски
16.07.2018
ВРЕМЕ Е ЗА ПОСТАВУВАЊЕ ТЕМЕЛИ НА НОВ ЗАКОНОДАВЕН СИСТЕМ
16.07.2018
АКТУЕЛНИ СОСТОЈБИ ВО ТУТУНСКАТА ИНДУСТРИЈА
16.07.2018
ПРОТОКОЛОТ ПОМЕЃУ ЦАРИНСКАТА УПРАВА И БИРОТО ЗА ЈАВНА БЕЗБЕДНОСТ ОВОЗМОЖУВА БРЗ ПРОТОК НА СТОКА НА ТАБАНОВЦЕ И БОГОРОДИЦА
16.07.2018
ФАКТОРИНГОТ - АЛТЕРНАТИВЕН ИЗВОР НА ФИНАНСИРАЊЕ, ПРЕЗЕНТИРАН ВО КОЧАНИ
1 / 14

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права