21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

21.03.2018 (Семинар)
ИНКОТЕРМС 2010

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Бизнис-настани

12.03.2018 - 12.03.2018


Форум Скопје,  Македонија

БИЗНИС ФОРУМ И МАКЕДОНСКО-ЕСТОНСКИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ


 

БИЗНИС ФОРУМ И МАКЕДОНСКО-ЕСТОНСКИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ

12 март 2018 година (понеделник)
Стопанска комора на Македонија
 (сала 4 на 5-ти кат)

 Почитувани,

     Со цел унапредување и интензивирање на економската соработка помеѓу Република Македонија и Република Естонија, Стопанската комора на Македонија и Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија, организираат Бизнис форум и деловни средби.
     Бизнис форумот и деловните средби ќе се одржат во рамките на посетата на бизнис делегацијата од Република Естонија, предводена од H.E. амбасадорот Вајно Реинарт, потсекретар за развој и економски работи на Министерството за надворешни работи на Р. Естонија, а во соработка со Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија. Како дел од делегацијата ќе бидат присутни и еминентни естонкси бизнисмени со кои што македонските компании ќе имаат можност да остварат директни бизнис-средби од областите:

 земјоделство, прехранбен сектор;
• кетеринг и угостителство;
• информатичка технологија - софтверски решенија: 
 управување со клиенти;
 одбрана;
 транспорт и логистика;
 комунални дејности;
 банки, штедилници и осигурителни компании;
• консултантски услуги.

     Бизнис форумот и деловните средби ќе се одржат на 12 март 2018 година (понеделник), со почеток во 10:00 часот, во Стопанската комора на Македонија,  сала 4 на 5-ти кат.


     Ве покануваме да земете учество на Бизнис форумот и на деловните средби, на коишто ќе можете да размените искуства и да воспоставите директни контакти со цел натамошна бизнис комуникација.

     Македонските компании кои сакаат да учествуваат на овие деловни средби своето учество можат да го пријават најдоцна до 9 март 2018 година, за да може да се организираат средби со соодветни партнери.

Контакт:
Даниела Михајловска
Телефон: ++ 389 2 3244021

E-адреса: daniela@mchamber.mk                            

м-р Сања Николова
Телефон: ++ 389 2 3244091
E-адреса: sanja@mchamber.mk

    
Прилог:
• Агенда;
• Пријавeн лист и
• Список на естонски компании


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk

Контакт: Даниела Михајловска
Тел: ++ 389 2 3244021
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: daniela@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права