28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

31.05.2018 (Инфо сесија)
ЈАВНО-ПРИВАТЕН ДИЈАЛОГ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РЕГУЛАТИВАТА И НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НАДЗОР НАД ПАЗАРОТ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Актуелно


23.05.2018
МАКЕДОНИЈА ЈА ДОБИ ПРВАТА ФАБРИКА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА МОНОКРИСТАЛНИ И ПОЛИКРИСТАЛНИ ФОТОВОЛТАИЧНИ СОЛАРНИ МОДУЛИ И ФОТОВОЛТАИЧНИ ТЕРМАЛНИ МОДУЛИ
22.05.2018
ПОВИК ЗА ИЗДАВАЊЕ МИСЛЕЊЕ ЗА ИСПОЛНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ УСЛОВ СОГЛАСНО ОДЛУКАТА НА ВЛАДАTA („Службен весник на РМ“, бр. 86/2018)
21.05.2018
ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА ВО ПРОДАЖБАТА НА АРАНЖМАНИ НА ХОТЕЛСКИТЕ И РЕСТОРАНСКИТЕ УСЛУГИ ЗА ЕЛИМИНИРАЊЕ НА НЕЛОЈАЛНАТА КОНКУРЕНЦИЈА
18.05.2018
ПРОФЕСИОНАЛЕН СТРЕС - СО ТРАНСФОРМАЦИЈА НА НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ ПРЕВЕНИРАЊЕ НА ПРОФЕСИОНАЛЕН СТРЕС
18.05.2018
ЕВРОПСКАТА ДЕЛОВНА ЗАЕДНИЦА ПОДДРЖУВА ПОСТАБИЛНИ ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ЗАПАДНИОТ БАЛКАН ВО ПРОЦЕСОТ НА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ
18.05.2018
ДАЛИ КОНЕЧНО ДОЧЕКАВМЕ НОВ ИНВЕСТИЦИСКИ ЦИКЛУС ЗА МАКЕДОНСКОТО СТОПАНСТВО?
17.05.2018
ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА, БРАНКО АЗЕСКИ, УЧЕСТВУВА НА 13. МЕЃУНАРОДЕН СИМПОЗИУМ ЗА КОРПОРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ „ДИГИТАЛНА ЕКОНОМИЈА - ДВИГАТЕЛ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ“
17.05.2018
ПРЕЗЕНТИРАНИ НАЦИОНАЛНИОТ ПЛАН ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ОТПАД (2018-2024) И ПРВИОТ ПЛАН НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА СОЗДАВАЊЕ НА ОТПАД
17.05.2018
ПЕТТА ПЛЕНАРНА СЕДНИЦА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО БИТОЛА - ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА ГАСИФИКАЦИЈА НА БИТОЛА И ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ
17.05.2018
Азески на Меѓународниот симпозиум за корпоративно управување: ЗА ДА СЕ ИСКОРИСТАТ ПОТЕНЦИЈАЛИТЕ НА НАШЕТО СТОПАНСТВО МОРА ДА СЕ ВЛОЖУВА ВО ИСТРАЖУВАЊА И РАЗВОЈ
16.05.2018
АМБАСАДОРОТ НА РЕПУБЛИКА ЧЕШКА ВО ПОСЕТА НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ПРИЛЕП
16.05.2018
ПОДОБРУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ ПРЕКУ УПОТРЕБА НА БИМ (Building Information Modelling) - ПРЕЗЕНТИРАНИ АКТИВНОСТИТЕ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „BIMCERT“
15.05.2018
РЕГИОНАЛНА КОМОРА СО СЕДИШТЕ ВО ШТИП - ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА ЗА УСЛОВИТЕ И НАЧИНОТ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ ЗА ДОБИВАЊЕ КОФИНАНСИРАНИ ГРАНТОВИ НАМЕНЕТИ ЗА МИКРО, МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕТПРИЈАТИЈА ВО РАМКИТЕ НА ТРЕТИОТ СТОЛБ ОД ПЛАНОТ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ НА ВЛАДАТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА
15.05.2018
ПРЕДИЗВИЦИ ЗА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНСКИТЕ КОМПАНИИ – ПРЕЗЕНТИРАН СОФТВЕРОТ „FLEX АP“ ЗА ПАМЕТНИ ФАБРИКИ
15.05.2018
ОДРЖАНА БИЗНИС КОНФЕРЕНЦИЈА” „МЕНАЏИРАЊЕ И ИСКОРИСТУВАЊЕ НА ЕУ-ФОНДОВИТЕ ЗА ЗЕМЈОДЕЛИЕ – ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА БИЗНИС МОДЕЛОТ НА ПЛАТЕЖНАТА АГЕНЦИЈА НА РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА“
14.05.2018
МЕЃУНАРОДЕН МЕТАЛУРШКИ КОНГРЕС: „МЕТАЛУРГИЈАТА, МАТЕРИЈАЛИТЕ И ЗАШТИТАТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА“ - НАУЧНИТЕ ДОСТИГНУВАЊА ВО ФУНКЦИЈА НА РАЗВОЈ НА МЕТАЛНИОТ СЕКТОР
14.05.2018
ОДРЖАНА ТРЕТАТА СЕДНИЦА НА КЛУБОТ НА ИЗВОЗНИЦИ
14.05.2018
НОВ ПРОИЗВОДЕН КАПАЦИТЕТ НА „ЕДИНСТВО“ ОД ЧЕЛОПЕК
1 / 10

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права