'
Стопанска комора на Македoнија на Facebook
Стопанска комора на Македoнија на Twitter
Стопанска комора на Македoнија на YouTube
Стопанска комора на Македoнија на YouTube
09.02.2016 (Семинар)
Eднодневен семинар:,,ЗАПОЗНАВАЊЕ СО НОВИНИТЕ ВО ЈАВНИТЕ НАБАВКИ И НАСОКИ ЗА НИВНО ПРАВИЛНО СПРОВЕДУВАЊЕ“

10.02.2016 (Саем)
23. ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ЗА ХРАНА И ПИЈАЛАЦИ -10-13 февруари 2016 Анталија, Р. Турција

10.02.2016 (Форум)
ДЕЛОВНИ СРЕДБИ НА МАКЕДОНСКИ И ЧЕШКИ КОМПАНИИ-10.2.2016

11.02.2016 (Саем)
„Infacoma 2016“ и „Aquatherm 2016“ 11-14 февруари 2016, Солун, Р. Грција

11.02.2016 (Семинар)
Дводневен семинар на тема: "Управување со промени" - Пристапи за ефикасна искористеност на ресурсите, минимизирање на ризиците и трошоците од работењето и создавање можност за подобри финансиски резултати на организацијата -, Скопје,Р.Македонија

12.02.2016 (Саем)
“23. САЕМ ЗА ХРАНА И ПИЈАЛАЦИ-ХИСТРИА“-ПУЛА,Р. ХРВАТСКА

15.02.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар:„НАЈВАЖНИ НОВИНИ СО ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА КАТАСТАР НА НЕДВИЖНОСТИ, ПРИВАТИЗАЦИЈА НА ГРАДЕЖНО НЕИЗГРАДЕНО ЗЕМЈИШТЕ ВРЗ ОСНОВА НА ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈА И ПРОЛОНГИРАЊЕ НА РОКОВИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА НА БЕСПРАВНО ИЗГРАДЕНИ О

16.02.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар “Основни карактеристики на осигурувањето и значењето за заштита на бизнисот“

17.02.2016 (Семинар)
Основни карактеристики на осигурувањето и значењето за заштита на бизнисот

17.02.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар“Основни карактеристики на осигурувањето изначењето за заштита на бизнисот“

25.02.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар:„ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ЕКСПРОПРИЈАЦИЈА ПРИ ИЗГРАДБА НА ОБЈЕКТИ ОД ЈАВЕН ИНТЕРЕС ВО ВРСКА СО ПРИМЕНА НА ЗАКОНОТ ЗА ГРАДЕЖНO ЗЕМЈИШТE“

26.02.2016 (Конференција)
Меѓународна конференција и саем ,,Новите технологии во образованието“ 26-27 февруари 2016 година, Белград, Србија

29.02.2016 (Тренинг обука)
Еднодневна обука на тема:„БИЗНИС-ЛОГИСТИКА – УПРАВУВАЊЕ СО СИНЏИРОТ НА СНАБДУВАЊЕ“

03.03.2016 (Саем)
„HoReCa 2016“ и „WEDDING SHOW“ 3-6 март 2016 година,Тирана- Албанија

09.03.2016 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во рамките на Саемот „EcoBuild“

15.03.2016 (Бизнис средби)
Бизнис-средби на Саемот за европско договарање и инженерство „ESEF“, Утрехт, Холандија

07.04.2016 (Бизнис средби)
Бизнис-средби „INDUSTRYMATCHMAKING – IMM 2016“ Софија, Република Бугарија

18.04.2016 (Бизнис средби)
Конференција и меѓународни деловни средби „THE FUTURE OF BUILDING“

26.08.2016 (Саем)
3. ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ЗА БИЗНИС И РЕКРЕАТИВЕН ТУРИЗАМ (CXSRITE) 2016

Основни информации

Деловен клуб за соработка со Франција и франкофоните земји

Француско – македонскиот деловен клуб (Club des affaires franco-macedonien) e заедничка иницијатива на македонските и француските претприемачи во Македонија, основан со поддршка на Стопанската комора на Македонија,  Амбасадата на Франција во Скопје, Амбасадата на Македонија во Париз, како и соодветните министерства во двете земји.
Нашата главна мисија е да станеме вистинско место за средба и прием на француските и македонските претприемачи за каква било стопанска активност помеѓу Македонија, франкофонските земји и особено Франција.
Нашата улога е да бидеме дополнување на официјалните институции кои ги помагаат билатералните стопанските односи помеѓу Македонија, франкофонските земји и особено Франција.

Конституирање

Февруари 2009
основање во рамките на Стопанската комора на Македонија со Одлука од Управниот одбор

Мај 2009 – поставување на управниот тим
Бернар Коениг, претседател (член на Надзорен одбор на Охридска Банка-Societe Generale Groupe)
 

Одлука за формирање на Клубот- 19.02.2009

Правилник за работа на Клубот-

Членство
Годишна членарина:
10.000 ден
за претпријатија кои не се членки на Стопанската комора на Македонија  
5000 ден
за претпријатија членки на Стопанската комора на Македонија
1000 ден
за физички лица кои се занимаваат со нестопанска дејност
(лекари, пензионери, професори)

Услуги за членките

Настани
Платформа за претприемачите од Македонија заинтересирани за француско-македонските стопански односи и франкофонските земји
Организирање/учество на тематски семинари, округли маси, средби за воспоставување деловни контакти
Билатерални трговски средби 
Обезбедување на информации
Контакти од претпријатија
Основни стопански информации
Секторски информации
Помош при барање на партнери

За клубот рекоа...

Н.Е.Бернар Валеро, амбасадор на Франција во Македонија
«Неопходно е македонските деловни луѓе многу поагресивно да ги бараат  француските компании и да ги убедуваат во својот квалитет. Овој клуб, кој се формира навистина во вистинскиот момент и со иницијатива од бизнисот, и кој ние  интензивно ќе го подржуваме, може  да  стане мост за зголемувањето на размената.»

Г-дин Бернар Коениг, претседател на деловниот клуб
«Место за размена par excellence, овој деловен клуб ќе треба да им овозможи на македонските, француските и франкофонските претпријатија подобро да се запознаат и да ги разберат взаемно нивните квалитети така што ќе можат целосно да ги искористат нивните поединечни компетенции.»

Г-ѓа Сава Димитрова, претседавач на Собранието на Стопанската комора на Македонија
«Стопанската комора на Македонија го препозна моментот на потребата и можностите и застана зад ставот на француското Министерство за економија за формирање на Клубот со основна цел - поттикнување на развојот на стопанската соработка со Република Франција и со други 56 земји-членки на Франкофонијата, плус 14 земји-набљудувачи .»

Информација за трговската размена со франкофоните земји

Членки на Меѓународната Организација на Франкофонијата


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk
© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права