28.08.2018 (Форум)
Меѓународни деловни средби - „MEET4BUSINESS AGRA 2018“ - 28.08.2018 Р.Словенија

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE- 10-12.09.2018

18.09.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

26.09.2018 (Форум)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

12.03.2018 - 12.03.2018


Форум Скопје,  Македонија

БИЗНИС ФОРУМ И МАКЕДОНСКО-ЕСТОНСКИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ


 

БИЗНИС ФОРУМ И МАКЕДОНСКО-ЕСТОНСКИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ

12 март 2018 година (понеделник)
Стопанска комора на Македонија
 (сала 4 на 5-ти кат)

 Почитувани,

     Со цел унапредување и интензивирање на економската соработка помеѓу Република Македонија и Република Естонија, Стопанската комора на Македонија и Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија, организираат Бизнис форум и деловни средби.
     Бизнис форумот и деловните средби ќе се одржат во рамките на посетата на бизнис делегацијата од Република Естонија, предводена од H.E. амбасадорот Вајно Реинарт, потсекретар за развој и економски работи на Министерството за надворешни работи на Р. Естонија, а во соработка со Стопанската комора за трговија и индустрија на Естонија. Како дел од делегацијата ќе бидат присутни и еминентни естонкси бизнисмени со кои што македонските компании ќе имаат можност да остварат директни бизнис-средби од областите:

 земјоделство, прехранбен сектор;
• кетеринг и угостителство;
• информатичка технологија - софтверски решенија: 
 управување со клиенти;
 одбрана;
 транспорт и логистика;
 комунални дејности;
 банки, штедилници и осигурителни компании;
• консултантски услуги.

     Бизнис форумот и деловните средби ќе се одржат на 12 март 2018 година (понеделник), со почеток во 10:00 часот, во Стопанската комора на Македонија,  сала 4 на 5-ти кат.


     Ве покануваме да земете учество на Бизнис форумот и на деловните средби, на коишто ќе можете да размените искуства и да воспоставите директни контакти со цел натамошна бизнис комуникација.

     Македонските компании кои сакаат да учествуваат на овие деловни средби своето учество можат да го пријават најдоцна до 9 март 2018 година, за да може да се организираат средби со соодветни партнери.

Контакт:
Даниела Михајловска
Телефон: ++ 389 2 3244021

E-адреса: daniela@mchamber.mk                            

м-р Сања Николова
Телефон: ++ 389 2 3244091
E-адреса: sanja@mchamber.mk

    
Прилог:
• Агенда;
• Пријавeн лист и
• Список на естонски компании


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Стево Серафимов
Тел: (02) 3244000 Факс:(02) 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ic@ic.mchamber.org.mk

Контакт: Даниела Михајловска
Тел: ++ 389 2 3244021
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: daniela@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права