29.06.2017 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА

29.06.2017 (Тренинг обука)
Тренинг обука на тема:КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ

04.07.2017 (Инфо сесија)
ИНФО СЕСИЈА НА ТЕМА: ИНФОРМИРАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ И ОБВРСКИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

05.07.2017 (Семинар)
НАПЛАТА НА СПОРНИ ПОБАРУВАЊА ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

14.07.2017 (Семинар)
АНТИСТРЕС ТРЕНИНГ ЗА ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС НА РАБОТНОТО МЕСТО (СТРЕС МЕНАЏМЕНТ СТРАТЕГИИ И ТЕХНИКИ)

17.07.2017 (Форум)
КИНЕСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ 2017 - 17-19.07.2017 ПРАГА, Р.ЧЕШКА

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

16.06.2017


Актуелно  

Презентација во Битола – КОУЧИНГ ПРОГРАМА ЗА РАСТ НА БИЗНИСОТ


Во организација на Регионалната комора со седиште во Битола на 15.6.2017 година во Битола се одржа информативен настан на тема: Коучинг програма за раст на бизнисот.

 

Коучинг е форма на учење којашто вклучува пристап еден на еден со цел да се подобри професионалниот и личниот развој, да се научат нови вештини и полесно да се управува со предизвиците во деловниот и во приватниот живот. Бизнис коучингот опфаќа, како личен развој, така и развој на одредени вештини кои придонесуваат кон развој на бизнисот. Најголем дел од малите и средни компании во Македонија имаат проблеми во пласирањето на продукти и услуги на пазарот, промоција на постојни продукти и услуги, привлекување на нови клиенти и сл. Коучинг програмата дава видливи и мерливи резултати во краток рок со отворање можности за дефинирање на стратешкиот развој на компанијата.

Пред присутните 30-тина компании од битолскиот регион беше презентирана програмата за зголемување на продажбата која е фокусирана на зголемување на приходот и профитабилноста  во краток рок. Формата на коучинг се двочасовни сесии со сопственикот и менаџер, кои се одржуваат еднаш неделно. Се постигнува зголемување на продажбата во краток рок. Со примена на алатки кои ги предвидува методологијата, се гарантира зголемување на приходите и профитабилноста во период од три месеци.

Интерактивно во демо сесија компаниите ги разработуваа своите очекувани резултати кои се во однос на поголемо искористување на постојниот асортиман на производи и услуги, преку зголемена продажба, промоција и испорака на производи и услуги до постојните и до нови клиенти; ефикасно и ефективно менаџирање на постојниот капацитет, продажни канали и клучни ресурси на компанијата; стабилизација на профитот и приходот на компанијата преку унапредена продуктивност на вработените и организациските способности на сопственикот, односно менаџерот.

Регионалната комора со седиште во Битола и во иднина ќе организира информативни настани од овој вид за поддршка и развој на стопанството во регионот.

м-р Никола Димковски 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права