28.05.2018 (Семинар)
ОБУКА НА СТРУЧЕН И ДРУГ КАДАР (МЕНТОРИ) ЗА СПРОВЕДУВАЊЕ ПРАКТИЧНА ОБУКА КАЈ РАБОТОДАВАЧИТЕ

29.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ПЛАТА И ДОДАТОЦИ НА ПЛАТА И ДРУГИ НАДОМЕСТОЦИ ОД РАБОТЕН ОДНОС

29.05.2018 (Семинар)
УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРАВOТО ЗА БЕЗБЕДНА И ЗДРАВА РАБОТНА СРЕДИНА (Законска регулатива на БЗР во Р.Македонија)

29.05.2018 (Семинар)
Организација на логистичка поддршка, контрола на работните активности и планови, управување со call центри, телефонска продажба и cold calls, агентска продажба и унапредување на комуникациски канали

30.05.2018 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

30.05.2018 (Форум)
Бизнис форум: Франција – Балкан 2018-30.05-01.06.2018, Белград

31.05.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:ОПТИМИЗАЦИЈА НА ЗАЛИХИ – МОДЕЛИ НА УПРАВУВАЊЕ СО ЗАЛИХИ

31.05.2018 (Инфо сесија)
ЈАВНО-ПРИВАТЕН ДИЈАЛОГ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РЕГУЛАТИВАТА И НАЧИНОТ НА СПРОВЕДУВАЊЕ НАДЗОР НАД ПАЗАРОТ

11.06.2018 (Саем)
САЕМ ЗА ГРАДСКО ПЛАНИРАЊЕ, УРЕДУВАЊЕ И ГРАДСКА ЧИСТОТА „TECMA 2018“

11.06.2018 (Семинар)
АНАЛИЗА НА МРЕЖНИОТ СООБРАЌАЈ СО ПОМОШ НА АЛАТКАТА WIRESHARK

12.06.2018 (Семинар)
ДИГИТАЛЕН ПР – КРЕИРАЊЕ ВЕСТИ СО ВРЕДНОСТ

12.06.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ во рамки на "CeBIT", 12-15 јуни 2018 Хановер, Германија

12.06.2018 (Форум)
„MINEX EUROPE 2018“- 3. ЕВРОПСКИ ФОРУМ ЗА РУДАРСТВО И ИСТРАЖУВАЊЕ - 12-14.06.2018 СКОПЈЕ

13.06.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:RBT-RISK BASED THINKING - УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИК ВО ОРГАНИЗАЦИИТЕ ВРЗ ОСНОВА НА АНАЛИЗИ/РАЗМИСЛУВАЊА ЗА МОЖНИ РИЗИЦИ

19.06.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби „ЕНЕГРА 2018“ 21 јуни 2018 Сараево, БиХ

20.06.2018 (Семинар)
Судски спорови кои произлегуваат од постапките пред управните органи поврзани со Законот за приватизација на градежно земјиште, Законот за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти и Законот за денационализација

21.06.2018 (Семинар)
Eднодневен семинар:ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

21.06.2018 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ ТРАНСПОРТНИ ЛОГИСТИЧКИ СИСТЕМИ И РЕШЕНИЈА

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Настани/Иницијативи

Регионална комора со седиште во Битола


Активности на Регионалната Комора

22.01.2016 - Д-р Ѓорге Иванов, претседател на Република Македонија, во Битола организираше традиционален прием за дипломатскиот кор во земјава - ПРЕТСТАВНИЦИ НА РЕГИОНАЛНАТА КОМОРА ГИ ПРЕЗЕНТИРАА ЕКОНОМСКИТЕ И ИНВЕСТИЦИСКИТЕ МОЖНОСТИ

16.02.2016 - Bo Регионалната комора со седиште во Битола се одржа семинар за осигурувањето и неговото значењето за заштита на бизнисот - МОЖНОСТИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ЗАГУБИ

11.03.2016 - Регионалните комори со седиште во Битола и во Кичево организираа деловни средби меѓу компаниите од двата региона - ЗАЕДНИЧКИ ВО ПОГОЛЕМО ИСКОРИСТУВАЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ЕВРОПСКИТЕ ФОНДОВИ 

12.05.2016 - Одржана седница на Собранието на Регионалната комора со седиште во Битола - ПОВРЗУВАЊЕТО НА БИЗНИСОТ И НАУКАТА, ВО НАСОКА НА СОЗДАВАЊЕ КАДРИ ВО СОГЛАСНОСТ СО ПОТРЕБИТЕ НА РАБОТОДАВАЧИТЕ

20.06.2016 - Регионална комора со седиште во Битола - ОДРЖАНА ЕДНОДНЕВНА ОБУКА НА ТЕМА: „КАКО ДА ДОБИЕТЕ ПАРИ ЗА СВОЈАТА ИДЕЈА ВО 7 ДЕНА?“

27.10.2016 - Mеѓународна економска конференција во Битола – УНАПРЕДУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАЗВОЈ ВО ПЕЛАГОНИСКИОТ РЕГИОН

28.11.2016 - Регионална комора со седиште во Битола – ПОСЕТА НА МЕЃУНАРОДНИОТ САЕМ ВО ТИРАНА „КЛИКЕКСПО 2016“

16.12.2016 - Земјоделски саем во Општина Могила – ТРАКТОРИЈАДА 2016

06.06.2017 - Во Битола одржан вториот „САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ“
 


Процедури

Процедура за мислење за исполнување на економски услови.
Процедура за заверка на сертификати за потекло на стока
Процедура за издавање потврди за единствен производител

Архива


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права