26.07.2017 (Бизнис средби)
Билатерални деловни средби меѓу македонски и турски компании - 26.07.2017 Скопје

26.08.2017 (Форум)
12. AGRI-TRADE“ ФОРУМ меѓу земјите од Централна и Источна Европа и Народна Република Кина -26.08.2017, Горња Радгона,Р.Словенија

06.09.2017 (Семинар)
ПРЕСМЕТКА И ОДАНОЧУВАЊЕ НА НАДОМЕСТОЦИ - ТРОШОЦИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА СОГЛАСНО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА

18.09.2017 (Тренинг обука)
Дводневен тренинг: РАЗВОЈ НА ЛИДЕРСТВО

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

20.09.2017 (Семинар)
Советување на тема:ПРАВНИ НОРМИ ОД ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИ ОДНОСИ И ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА ЗА КОИ НАЈЧЕСТО СЕ УТВРДЕНИ НЕПРАВИЛНОСТИ ПРИ ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

Бизнис-настани

22.05.2017 - 22.05.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

MUSIC & MANAGEMENT - Live Piano performance -


Еднодневен семинар:

MUSIC & MANAGEMENT
- Live Piano performance -

31 мај 2017 година (среда)
10:00-15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 3 на 5-ти кат

 

          Стопанската комора на Македонија, согледувајќи ја потребата од континуирано развивање на вештини за тековното работење на менаџерите, во насока на зголемување на нивната ефикасност и продуктивност, на 31 мај 2017 година, организира еднодневна интерактивна обука на тема: „Music & Management – Live piano performance“.
          Следејќи ги светските трендови и позитивните искуства од организираните настани во Дубаи (ОАЕ), Германија, Словачка и Романија, ексклузивно Комората ќе биде домаќин на настанот кој ќе Ви овозможи на обуката да ги унапредите Вашите вештини, пропратени со различни стилови на музика која ќе Ви помогне да го дефинирате Вашиот менаџмент стил. Преку презентација на реални примери од секојдневното работење ќе се овозможи унапредување на комуникацијата помеѓу менаџерите и тимовите.

Цел на семинарот:
- Подобрување на комуникацијата во насока на определување на очекувањата за себе и за потребните менаџмент вештини;
- Приспособување на Вашиот лидерски стил за исполнување на потребите на тимот;
- Комуницирање на организациските цели кои носат резултати;
- Спроведување на стратегии за зголемување на продуктивност и мотивација кај вработените;
- Користење ефикасни техники за обука на Вашиот тим.

Семинарот е наменет за:
• I и II ниво на менаџментот во компанијата;
• тим-лидери, претпоставени, супервизори, раководители на сектори и сите останати вработени кои сакаат да се стеткнат со дополнителни вештини за управувањето.
 
ПРОГРАМА
• Идентификување на особините и способностите потребни за ефективно управување;
• Разбирање на Вашата улога и одговорности како менаџер;
• Научете како да преминете од индивидуален соработник кон менаџер;
• Ефикасно работење во повеќегенерациски тим;
• Поврзување на клучните бизнис принципи: доверба, почитување и извршување;
• Вештини за унапредување на начинот на размислување на лидерите.

Предавач:
- Михаил Китановски, сопственик и управител на „Д2ЕМ“ Консалтинг со повеќе од 15 години консултантско искуство во 14 земји во светот. Главна експертиза во областите: Организациски инженеринг; Balanced Scorecard; Системски дел и процес на продажба; Лидерство и управување; Оптимизација на производствени процеси; Стратешки менаџмент и Бизнис планирање; Менаџмент на финансии, како и Имплементација на меѓународни стандарди. 
Во своите меѓународни активности вбројува над 20 држави меѓу кои и: Непал, Сингапур, Дубаи (ОАЕ), Германија, Франција, Италија и др.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- закуска и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот.

Сите заинтересирани за учество на семинарот можат да се пријават најдоцна до 30 мај 2017 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права