23.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар:Одговорност за надомест на штета од професионална дејност и осигурување од професионална одговорност

26.02.2018 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ПРОДАЖБА И ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ ВО ВРСКА СО ПРОДАЖБАТА

27.02.2018 (Бизнис средби)
Меѓународните деловни средби за градежништво и градежни материјали „R + T 2018“

27.02.2018 (Семинар)
УПРАВУВАЊЕ СО ВНАТРЕШНИ КОНФЛИКТИ ВО КОМПАНИЈАТА (ВЕРТИКАЛНО И ХОРИЗОНТАЛНО) И ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ

28.02.2018 (Семинар)
КЛУЧНИ МЕНАЏМЕНТ ВЕШТИНИ И АЛАТКИ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ПОТЕНЦИЈАЛ НА ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

28.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: КОНТРОЛИНГ ВО НАБАВКИТЕ

06.03.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

12.03.2018 (Семинар)
ОПТИМИЗАЦИЈА И УРЕДУВАЊЕ НА РАБОТНОТО МЕСТО ПО 5С МЕТОДОЛОГИЈАТА

13.03.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ И ЗАШТИТА НА ИНФОРМАЦИИ И ПОДАТОЦИ ВО CLOUD ОПКРУЖУВАЊЕ

16.03.2018 (Семинар)
ПРОДАЖБА НА ПРОИЗВОДИ ЗА ШИРОКА ПОТРОШУВАЧКА, ОДНЕСУВАЊЕTO НА ПОТРОШУВАЧИТЕ, УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТОТ ПРИ НАБАВКА И РЕИНЖЕНЕРИНГ НА ПРОЦЕСИТЕ ЗА НАБАВКИ И ЗАШТЕДИ

21.03.2018 (Семинар)
ИНТЕГРИРАНА ПОСТАПКА ВО СИСТЕМОТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ДОКУМЕНТИ И ЗАПИСИ, ВО РАМКИТЕ НА АДМИНИСТРАТИВЕН МЕНАЏМЕНТ (ДЕЛОВЕН АСИСТЕНТ) И ДЕЛОВНО-АДМИНИСТРАТИВНО РАБОТЕЊЕ

26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

Бизнис-настани

16.10.2017 - 17.10.2017


Конференција Осиек,  Хрватска

„Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“- 16-17.10.2017 Осиек, Р.Хрватска


 

„2. Хрватска конференција за прoценка на ризик по безбедност на храната„

16-17 октомври 2017 година
Осиек, Р.Хрватска

     Стопанската комора на Македонија во соработка со Агенцијата за храна и ветеринарство на Република Македонија ве покануваат да земете учество на претстојната „Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“ што ќе се одржува во просториите на земјоделскиот факултет во Осиек, Р. Хратска од 16-17  октомври по повод одбележувањето на „Светскиот ден на храната“.

     Овогодинешната конференција е организирана од страна на Хрватската агенција за храна, поддржана од Европската агенција за безбедност на храната (EFSA) ,под покровителство на Претседателката на Република Хрватска, г-ѓа Колинда Грабар Китаровиќ и под покровителство на на Министерството за земјоделство и Министерството за здравство на Република Хрватска .

     Основна цел на конференцијата е да се дискутира за актуелните теми од областа на инвестирањето во безбедноста на храната и руралниот развој , влијанието на мерките за рурален развој врз безбедноста на и сигурноста на хранат, проценката на ризик, комуникацијата на ризик, исхраната у навиките за исхрана, а дискусиите ќе бидат предводени од страна на реномирани експерти од Хрватска и од странство. Посебен акцент ќе се стави на генетски модифицираната храна и перцепциите на потрошувачите во оваа област.

     Во рамките на одбележувањето на „Светскиот ден на храната“, ќе се дискутира за трите најважни цели на Организацијата за храна иземјоделство (FAO): 1. искоренување на глад, 2. наухранетост и сиромаштија и 3. Издржливо управување со природните ресурси.

     На конференцијата се поканети да земат учество претставници на надлежни органи, претставници од индустријата, организации на потрошувачи, претставници од научната фела и сите субјекти кои се вклучени во системот на безбедност на храна.

   Трошоците за учество на настанот, превоз и сместување се на товар на учесниците, а со оглед на тоа дека бројот на учесници е ограничен, ги замолуваме сите заинтересирани да го пријават своето учество со пополнување на on-line апликацијата најдоцна до 1 октомври 2017 година, на следната веб страна: https://www.hah.hr/konferencija-2017/prijava-sudionika/ .

За сите дополнителни информации Ве молиме обратете се до:
-м-р Сања Николова, тел: 02 3244 091, е-адреса:  sanja@mchamber.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Сања Николова
Тел: ++ 389 2 3244091 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: sanja@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права