ОД КОМПАНИИТЕ 06.07.2020
👁 Прочитано:28.09.2020,
Инвестирање во нови технологии за поголема конкурентност на „Раде Кончар ТЕП“
Стопанската комора на Македонија реализира посета во фабриката за производство на трансформатори и нисконапонска опрема, „Раде Кончар ТЕП“, во рамките на проектот за Смарт-специјализација. На средбата со директорот м-р  Горан Антески се разговоараше ...
28.09.2020,
„Раде Кончар – Сервис“ лидер во сервисирањето на трансформатори и индустриски мотори
Стопанската комора на Македонија како партнер во проектот за изготвување на Смарт-специјализација реализира средба во компанијата „Раде Кончар – Сервис“. На средбата со директорот на „Раде Кончар – Сервис“, Владанка Трајковска, се разговараше за пред...
25.09.2020,
Благодарница за Горан Антевски, претседателот на АОТС Македонија и претседател на ЕФААС
М-р Горан Антевски, во улога на претседателот на АОТС Македонија (Македонско-јапонско здружение за техничка соработка), воедно и претседател на ЕФААС (Европската асоцијација на АОТС здруженија), награден е со Амбасадорска благодарница од страна на Н....
24.09.2020,
Шпаркасе Банка Македонија добитник на наградите Fastest Growing Corpоrate Bank North Macedonia 2020 и Fastest Growing Retail Bank North Macedonia 2020
Врз основа на спроведено рангирање на банките во Република Северна Македонија од страна на „Global Banking and Finance Review“, Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје повторно е добитник на наградите „Fastest Growing Corporate Bank North Macedonia 2020“...
24.09.2020,
ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА
ОКТА АД Скопје и Меѓународното училиште НОВА преку меѓусебна соработка пуштија во употреба две фотоволтаични централи поставени на покривот на двете згради на училиштето. Централите ќе произведуваат електрична енергија од обновливи извори, од која де...
18.09.2020,
ЏЕМАИЛ ДАУТИ: ДРЖАВАТА ТРЕБА ДА ГИ СЛУШНЕ И ДА ГИ ПОТТИКНЕ ПЛАНОВИТЕ ЗА ИДЕН РАЗВОЈ, А КОМОРИТЕ ТРЕБА ДА БИДАТ ГЛАВНИОТ МЕДИЈАТОР КОЈ ЌЕ ЈА ПОДДРЖИ ТАА МЕЃУСЕБНА РАЗМЕНА НА ПЛАНОВИ, ПРЕДЛОЗИ И РЕШЕНИЈА
ДАУТИ КОМЕРЦ НИЗ БРОЈКИ И КАРАКТЕРИСТИКИ:​​Регионална поставеност (Македонија, Косово, Албанија, Црна Гора)Над 1.000 вработени (посветеност, ангажман, професионалност)30 години искуствоНајмалку 12.000 задоволни купувачиВозен парк со преку 500 возилаП...
16.09.2020,
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје потпишаа договор за финансиски пакет од 8 милиони ЕУР за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденцијалниот сектор
Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) и НЛБ Банка Скопје, денес промовираа две нови кредитни линии во вкупен износ од 8 милиони евра наменети за зголемување на конкурентноста на компаниите и за подобрување на енергетската ефикасност во резиденци...
15.09.2020,
Горан Сладиќ - Нов генерален директор на Пивара Скопје
Од 1. септември 2020 година, функцијата генерален директор на Пивара Скопје ја извршува Горан Сладиќ. Тој на оваа позиција доаѓа по Дан Тимотин, кој е унапреден во генерален директор на Coca-Cola HBC за Чешка и Словачка.Горан Сладиќ, новиот генерален...
14.09.2020,
КВАЛИТЕТОТ НА ПРОИЗВОДИТЕ НА „ВИТАМИНКА” АД ПРИЛЕП ПРЕПОЗНАЕН И НА ЈАПОНСКИОТ ПАЗАР
„Витаминка” АД Прилеп, како висококонкурента прехранбена компанија, своите производи ги извезвува во повеќе од 30 земји во светот, а за квалитетот на нивните производи говори и остварениот извоз на Јапонскиот пазар, кој е познат по своите високи квал...
14.09.2020,
Интервју на Александар Гечев: ИГМ-Трејд трпи големи штети заради увозните квоти за челик од ЕУ
Како компанија имплементиравме строга и редовна примена на мерките за заштита од Ковид-19 и сме проактивни во менаџирањето на човечките ресурси со цел избегнување на големи застои во производството и сите други поврзани сектори. Но, планирањето на пр...
<<  <  1    >  >> 


Контакт лице: д-р Јелисавета Георгиева-Јовевска
потпретседател на Стопанската комора на Македонија
Телефон: ++ 389 2 3244031
Факс: ++ 389 2 3244088
Е-адреса: jelisaveta@mchamber.mk
Контакт центар: (02) 15015