22.11.2018 (Семинар)
СИСТЕМАТИЗАЦИЈА НА РАБОТНИ МЕСТА, ОДГОВОРНОСТИ И ОВЛАСТУВАЊА, ВРЕДНУВАЊЕ НА РАБОТЕЊЕТО И УНАПРЕДУВАЊЕ НА РАБОТАТА

22.11.2018 (Инфо сесија)
Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва: старт-ап и спин- оф

23.11.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: МЕНАЏИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ - СТРАТЕГИЈА И ДЕФИНИРАЊЕ НА ИЗВОЗОТ ПРЕКУ ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ -

23.11.2018 (Семинар)
ПРОЦЕС И ЧЕКОРИ ВО ЕТИЧКОТО ХАКИРАЊЕ

27.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби и форум со компании од агро секторот од Бугарија, во Струмица, Македонија, на 27 и 28 ноември 2018 година

27.11.2018 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА НОТАРИЈАТ

28.11.2018 (Советување)
ОПЕРАТИВНА ЕФИКАСНОСТ ВО АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕСИ И ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА, АПСТЕНТИЗАМ И НАМАЛУВАЊЕ НА ТРОШОЦИТЕ КАКО ПОСЛЕДИЦА ОД ОТСУСТВО ОД РАБОТА И УПРАВУВАЊЕ СО ПРОМЕНИ СОГЛАСНО ЗАКОНСКИТЕ ОДРЕДБИ И ЗАШТИТА ПРИ РАБОТА

29.11.2018 (Семинар)
Е-МЕНАЏМЕНТ НА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ – СОВРЕМЕНИ МЕТОДИ ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ

30.11.2018 (Форум)
БИЗНИС ФОРУМ И БИЛАТЕРАЛНИ СРЕДБИ МЕЃУ МАКЕДОНСКИ И ГРЧКИ КОМПАНИИ- 30.11.2018 , АТИНА Р.ГРЦИЈА

30.11.2018 (Семинар)
ОДГОВОРНОСТ НА ОРГАНИ НА УПРАВУВАЊЕ НА ПРАВНО ЛИЦЕ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА И ОБЈЕКТИВНА ОДГОВОРНОСТ НА РАБОТОДАВЕЦ ЗА НАДОМЕСТ НА ШТЕТА ОД ПОВРЕДА ПРИ РАБОТА

06.12.2018 (Конференција)
ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФИНАНСИСКА СУПЕРВИЗИЈА ВО ЕУ 2018- 6.7.12.2018 БРИСЕЛ

11.12.2018 (Семинар)
Еднодневна специјалистичка обука на тема: DMFEA Design Failure Mode and Effect Analysis АНАЛИЗА НА РИЗИКОТ И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ГРЕШКИТЕ НАПРАВЕНИ ВО ПРОЦЕСОТ И ВО ПРОИЗВОДОТ

14.12.2018 (Семинар)
ОСНОВИ НА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ДЕЛОВНОТО РАБОТЕЊЕ СОГЛАСНО БАРАЊАТА НА СТАНДАРДОТ ISO 31000:2018

Бизнис-настани

31.10.2018 - 01.11.2018


Бизнис средби SANTEK Индустиско технолошки саем во Коџаели,  Турција

Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција


Почитувани,

 

Стопанската комора на Македонија -Турција  известува дека по седми пат  се одржува Match4Industry Business Matching Event од 31 октомври- 1 ноември 2018 во просториите на SANTEK Индустиско технолошки саем во Коџаели, Република Турција и  Ве поканува да земате учество во овој настан кој што овозможува билатералните средби со компании од Турција, ЕУ и други земји.

 

Субвенционирање за 3 ноќевања ќе биде покриено од страна на Министерство за трговија на Р.Турција. За да ја искористите оваа субвенција, Ве замолуваме да го пријавите Вашето учество најдоцна до 14-ти октомври 2018 год. Пријавувањето за субвенцијата  е во МАТТО. Во продолжење ви ги испраќаме линковите, по сектори, каде се прикажани веке пријавените компани за билатерални средби https://match4industry.b2match.io/. Од ова листа треба да си одберете партнери за средбите и истите да ги посочите во регистрацијата. Eлектронско пријавување за учество на настанот -Match4Industry Business Matching e нa линкот https://match4industry.b2match.io/signup . За разлика од порано, оваа   година учество е без котизација.

 

 Match4Industry Business Matching Event го организира Трговско индустриска комора на Коџаели со Европска претприемачка мрежа, Трговско индустриска комора на Големо Војводство Луксембург, и многу други бизнис асоциации од Европа, Турција и пошироко. 

 

Match4Industry е дел од   “Doing Business Onsite” или Бизнис на лице место, единствен концепт на билатералните средби кои се нудат во самите компании како и на самиот настан.  Исто така ќе биде овозможена опционална програма а тоа е посета на водечки автомобилски компании, со што, на учесниците ќе им се овозможи на лице место и од првата рака да се запознаат со  деловната клима во индустријските зони на Коџаели. Како и досега се обезбедени услови за непосредни средби на партнерите во просториите на SANTEK .

 

пријавените компании по сектори.

ü  Автомото делови

     ü  Металска и машинска индустрија

     ü  Пластика и гума

     ü  Гуми

     ü  Хемиски производи (бои и лакови за автомобили и средства за одржување)

     ü  Градежништво и градежни материјали

     ü  Енергетика

     ü  Човекова околина

     ü  Електрика и електроника

     ü  Информациски и комуникациски технологии

      Женско Претприемништво

       

  • Деловни средби (Б2Б)
  • Поддршка пред, за време и по настанот
  • Локални трансфери до точките за средбите
  • Превод од Англиски на Турски и обратно
  • Ручеци, освежување и гала вечера

 

v  Трошоци за сместување на учесниците (3 ноќевања во хотелот 5 звездички) ќе го финансира Министерство за економија на Република Турција под услов да се работи за купувачи. Барањето за бесплатно ноќевање ќе биде прифатено до 14.октомври 2018

 

Краен рок за регистрација во Match4Industry Business Matching Event:

 25-ти октомври, 2018

 

Пријавување :

- MATTO -

Makedonya Türkiye Ticaret Odası

Стопанска Комора на Македонија-Турција

Macedonia Turkey Chamber of Commerce

 

Adres: Jordan Mijalkov No:8 Center / Skopje

: +389 2 310  12 20

       +389 2 310  12 22

: +389 2 310  12 21

matto@matto.com.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Зорица Мешкова
Тел: ++ 389 2 3244019
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: zorica@mchamber.mk

Контакт: Војкан Николовски
Тел: ++ 389 2 3244068
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: vojkan@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права