19.10.2018 (Семинар)
СТЕКНУВАЊЕ БЕЗ ОСНОВ КАКО ПРАВНА ПОСЛЕДИЦА ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ДОГОВОРИТЕ ОБЕЗБЕДЕНИ СО ЗАЛОЖНО ПРАВО

25.10.2018 (Семинар)
НАМАЛУВАЊЕ НА ВКУПНИ ТРОШОЦИ ОД БОЛЕДУВАЊЕ, ПРИЧИНИ ЗА КОНТИНУИРАНО ОТСУСТВО ОД РАБОТА

26.10.2018 (Семинар)
УПРАВНИ ПОСТАПКИ ПРЕДВИДЕНИ ВО ЗАКОН ЗА МИНЕРАЛНИ СУРОВИНИ, РОКОВИ ЗА ПОСТАПУВАЊЕ И ПРАВНА ЗАШТИТА

29.10.2018 (Семинар)
АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВУВАЊЕ, ВОДЕЊЕ ДЕЛОВНА КОРЕСПОДЕНЦИЈА И ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

31.10.2018 (Семинар)
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ЕСЈН И ЗАДОЛЖИТЕЛНО КОРИСТЕЊЕ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЈАВНИ НАБАВКИ

31.10.2018 (Бизнис средби)
Match4Industry Business Matching Индустриски саем и бизнис средби -Коџаели, Р.Турција

31.10.2018 (Семинар)
ЕФЕКТИВЕН ПРИСТАП И КОРИСНИ АЛАТКИ ВО СОВРЕМЕНИТЕ ПРОЦЕСИ НА ПРОДАЖБА И ПРЕГОВАРАЊЕ

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

29.11.2018 (Конференција)
Меѓународната конференција за текстил за градежништво, медицина и здравствена заштита, машини за текстил и нови технологии и деловни средби, 29-30 ноември 2018 година, Ахен, Германија

Превземени вести


25.09.2018
Југоисточниот регион со најголемо учество во бруто-додадената вредност во земјоделството
20.09.2018
НОВ ПОВИК ЗА ГРАНТОВИ ЗА МЛАДИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ
06.09.2018
ВИНАТА НА „ТИКВЕШ“ СО ШЕСТ МЕДАЛИ НА НАТПРЕВАР ВО КИНА
06.09.2018
СУЗБИВАЊЕТО НА КЛИМАТСКИТЕ ПРОМЕНИ МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ОГРОМЕН РАСТ НА СВЕТСКИОТ БДП
06.09.2018
РАСТ НА БДП ОД 3,1 ОТСТО ВО ВТОРИОТ КВАРТАЛ
05.09.2018
Турција и Катар потпишаа трговски договор во вредност од 15 милијарди долари
05.09.2018
Амазон достигна пазарна вредност од илјада милијарди долари
20.08.2018
ПРЕВЗЕМЕНО: ГРАДЕЖНИОТ СЕКТОР ЈА ГУБИ РАБОТАТА НА СТРАНСКИТЕ ПАЗАРИ, БАРААТ ДРЖАВАТА ДА ИМ ПОМОГНЕ ДА НАЈДАТ НОВИ
15.08.2018
Основната каматна стапка 2,75 проценти, НБРМ ја намали за 0,25 проценти
14.08.2018
Снабдување со топлина Балкан Енерџи (БЕГ) нуди бесплатно приклучување во системот за топлинска енергија
09.08.2018
НБРМ: Банкарскиот сектор лани стабилен, банките давале повеќе кредити на домаќинствата
06.08.2018
ЕУ воведува мерки за заштита од американските санкции кон Иран
03.08.2018
Дојран се наполни со туристи за Илинден
03.08.2018
Охрид преполн со туристи, се бара легло повеќе
03.08.2018
Црна Гора ги дава под концесија двата аеродрома
09.05.2018
Исплатата на субвенциите за тутунот почнува идната недела

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права