23.06.2017 (Семинар)
ГОДИШЕН ОДМОР, ТРАЕЊЕ, СТЕКНУВАЊЕ СО ПРАВО, ПРАВО НА ПРОПОРЦИОНАЛЕН ДЕЛ, КОРИСТЕЊЕ И ПЛАЌАЊЕ НА НЕИСКОРИСТЕНИОТ ДЕЛ ОД ГОДИШНИОТ ОДМОР

27.06.2017 (Настан)
ИНФОРМИРАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ И ОБВРСКИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

28.06.2017 (Семинар)
Еднодневен семинар: ФИНАНСИСКА АНАЛИЗА СО ПРИМЕНА НА EXCEL

28.06.2017 (Семинар)
АНАЛИЗА НА СТРЕСОГЕНИТЕ ФАКТОРИ ПОВРЗАНИ СО РАБОТАТА И СИНДРОМОТ НА СОГОРУВАЊЕ И ПЛАНИРАЊЕ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА ОРГАНИЗАЦИСКИ ИНТЕРВЕНЦИИ

29.06.2017 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА

29.06.2017 (Семинар)
БЕЗБЕДНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ

29.06.2017 (Тренинг обука)
Тренинг обука на тема:КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ

05.07.2017 (Семинар)
НАПЛАТА НА СПОРНИ ПОБАРУВАЊА ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

14.07.2017 (Семинар)
АНТИСТРЕС ТРЕНИНГ ЗА ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС НА РАБОТНОТО МЕСТО (СТРЕС МЕНАЏМЕНТ СТРАТЕГИИ И ТЕХНИКИ)

17.07.2017 (Форум)
КИНЕСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ 2017 - 17-19.07.2017 ПРАГА, Р.ЧЕШКА

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Бизнис-настани

29.06.2017 - 29.06.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  

БЕЗБЕДНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ


Еднодневен семинар на тема:
БЕЗБЕДНО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ

29 јуни 2017 година (четврток)
10:00 – 16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

Заканите за безбедност на информатичките системи стануваат поголеми, со зголемување на важноста за функционирање на компанијата. Проблемот за безбедноста на информациите и податоците е еден од најважните насоки за истражување во областа на ИТ-безбедност. Преземените мерки за зачувување на податоци и информации се разликуваат од случај до случај, а пред се` се однесуваат на важноста и вредноста на самиот информациски систем. Неопходно е да се обезбеди заштита на податоци и информациони системи од неовластен пристап, употреба, откривање, штета, промена или уништување.
За да се постигнат овие цели, неопходно е да се изврши проценка на безбедноста, која вклучува пристап во повеќе чекори, идентификување на клучните слабости во различните компоненти на оперативниот систем. Овој пристап им овозможува на компаниите да спроведат безбедност и да се фокусираат на пронаоѓање на вектори на нападот пред инцидентот и така да дејствуваат превентивно. Треба да се напомене дека информациониот систем изгледа како ореова лушпа во поглед на заканите и оние ризици кои доаѓаат од корисниците на информатичкиот систем во рамките на компанијата бидејќи се далеку поголеми од опасностите кои доаѓаат од надвор. На крај, од суштинско значење е компаниите да имаат развиено планови кои ќе се спроведуваат во случај на настанување на проблемот и тоа на кој било начин не влијае на работењето на деловниот систем.
Целна група: менаџери и вработени во служба за безбедност на информатичките системи, одговорните лица за заштита на бизнис информации, внатрешни и надворешни ИТ-ревизори, лица задолжени за развој на софтвер, бизнис и клиент апликации, како и за вработените во организационите единици кои се вклучени во развој на нови услуги врз основа на ИТ-инфраструктура.

ПРОГРАМА:

- Напади и напаѓачи;
- Класификација и означување на информација;
- Управување со налози и аутентификација;
- Безбедност на податоци;
- Безбедност на компјутерски мрежи;
- Безбедност на работни станици и оперативни системи;
- Физичка безбедност;
- Бекап системи;
- Disaster Recovery – DRP;
- Business Continuity – BCP;
- Примери од пракса.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
-работен материјал;
-ручeк и освежување;
-сертификат за присуство на семинарот.
 
Краен рок за пријавување: 21.6.2017 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Ивона Каранфиловска
Тел: ++ 389 2 3244084
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: ivona@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права