29.06.2017 (Семинар)
МЕНИЦА И МЕНИЧНИ ДЕЈСТВИЈА

29.06.2017 (Тренинг обука)
Тренинг обука на тема:КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ

04.07.2017 (Инфо сесија)
ИНФО СЕСИЈА НА ТЕМА: ИНФОРМИРАЊЕ НА КОМПАНИИТЕ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ И ОБВРСКИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ НА ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

05.07.2017 (Семинар)
НАПЛАТА НА СПОРНИ ПОБАРУВАЊА ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

14.07.2017 (Семинар)
АНТИСТРЕС ТРЕНИНГ ЗА ЕФИКАСНО УПРАВУВАЊЕ СО СТРЕС НА РАБОТНОТО МЕСТО (СТРЕС МЕНАЏМЕНТ СТРАТЕГИИ И ТЕХНИКИ)

17.07.2017 (Форум)
КИНЕСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ 2017 - 17-19.07.2017 ПРАГА, Р.ЧЕШКА

19.09.2017 (Саем)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „FOOD ISTANBUL 2017“

19.09.2017 (Конгрес)
10. Светски Коморски Конгрес - 19-21.09.2017 Сиднеј, Австралија

20.09.2017 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ- 20-24.09 БУДВА, ЦРНА ГОРА

22.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-EEН „ ARCH 2017“ (ГРАДЕЖEН СЕКТОР) на 22 септември 2017 година, во Прага, Република Чешка

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

02.10.2017 (Тренинг обука)
Тренинг-програма со WIFI:МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-МЕНАЏМЕНТ ЗА ПРОМОЦИЈА И НАСТАП НА АВСТРИСКИОТ ПАЗАР

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

16.06.2017


Актуелно  

Презентација на проектни решенија за чистење на отпадни води, вода за пиење, арсен и вакуум-канализации - МОЖНОСТ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРЕЧИСТИТЕЛНИ СТАНИЦИ


Во Стопанската комора на Македонија, пред компании од секторот на водовод, претставници од локалната самоуправа и други заинтересирани фирми, се одржа презентација на моделот на чистење на отпадни води, вода за пиење, арсен и вакуум-канализации, што го реализираат компаниите „SZABADICS“, „HIDROFIT“, „INWATECH“ од Република Унгарија.

Преку презентирање на идејните проекти, имплементирање на иновативни решенија, запознавање со опремата на унгарските фирми, македонските компании и општините имаа можност да се запознаат со можностите што ги нудат овие компании како дел од Европскиот систем на стандарди.

 

Презентацијата беше реализирана од страна на Тибор Сарзо, претставник на Унгарската трговска куќа, кој ги претстави можностите за соработка со трите компании од Унгарија.    

Компанијата „HIDROFIT“, во своето 30-годишно искуство е лидер на унгарскиот пазар во подготвување решенија за вода за пиење, третман на отпадни води и хемикалии. Компанијата „SZABADICS“, постои од 1990 година, и е специјализирана за хидраулични инженерски конструкции и процеси за обезбедување чиста вода за пиење, изградба на канализациски системи за општините и развој на постојните постројки за третман на отпадни води. Компанијата „INWATECH“ има над 18 години работно искуство во третман на индустриски отпадни води и воопшто на отпадните води во целина, во системот на инженеринг. Работи во Унгарија и во Романија, заедно со истакнати европски партнери. Ексклузивните партнерства на компанијата и` овозможуваат да имплементира најнови иновативни решенија, вклучувајќи искуство и знаење.  

Презентацијата беше наменета за претставници од јавните водоводни, водостопански претпријатија, од индустријата, добавувачи на опрема и локалната самоуправа, со акцент на отпадните води, водата за пиење, арсен и вакуум- канализации, а целта е на овој начин да се поттикне и продлабочи меѓусебната соработка на Македонија и Унгарија.

Даниела Михајловска Василевска 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права