14.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ШТО ГО ОЧЕКУВА КИФ ВО 2020 ГОДИНА?
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа преземени и реализирани бројни активности за промоција на регионот и привлекување на странски инвестиции во земјите од Западен Балкан...
08.01.2020, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ - РЕТРОСПЕКТИВА НА 2019 ГОДИНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо изминатата година во рамките на КИФ беа реализирани и започнати низа проектни активности во насока на поврзување на земјите од Западен Балкан и креирање единствена регионалн...
24.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
МАЛ ШЕНГЕН- ЗАКЛУЧОЦИ ПО СОСТАНОКОТ ВО ТИРАНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа 21 декември 2019 година во Тирана, Р. Албанија, премиерите на Северна Македонија и Албанија, Зоран Заев и Еди Рама и претседателите на Црна Гора и Србија, Мило Ѓукановиќ и А...
18.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ЕВРОПСКА ПОДДРШКА НА КИФ ЗА ПОГОЛЕМА ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА РЕГИОНОТ
Во Тирана, во рамките на активностите за време на ЦЕФТА-Неделата, на 18.12.2019 година официјално беше потпишан Договор со Европската унија за грант за тригодишниот проект за подигнување на конкурентноста на стопанството од регионот, кој ќе го имплем...
17.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ НА ЦЕФТА-НЕДЕЛАТА ВО ТИРАНА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо периодот од 16 до 18 декември 2019 година, во Тирана, се одржува ЦЕФТА-Неделата, со што ќе се обележи и крајот на претседателството на Р. Албанија со ЦЕФТА за оваа година. З...
10.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
СЛОБОДНО ДВИЖЕЊЕ НА СТОКИ - ПРЕЧКИ СО КОИ СЕ СООЧУВААТ ЗЕМЈИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаПоздравувајќи ги постигнувањата направени во рамките на ЦЕФТА, напорите што се преземаат за имплементација на Повеќегодишниот акциски план за креирање регионална економска обла...
03.12.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ-ДИХК проект за јакнење на капацитетите на Коморите и поврзување на регионот
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаКако одговор на регионалната економија и политичките случувања во регионот на Западен Балкан, особено во контекст на регионалното поврзување и процесот на интеграција во ЕУ, Ко...
26.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
ВО РАМКИ НА КИФ КРЕИРАНА ЗАЕДНИЧКА БАЗА НА ПОДАТОЦИ ЗА ИЗВОЗНО ОРИЕНТИРАНИТЕ МСП
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаНа 23 ноември 2019 година, во Тирана, Република Албанија се одржа завршниот состанок во рамки на Проектот: „Зголемување на извозниот потенцијал на малите и средни претпријатија...
19.11.2019, КОМОРСКИ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ (КИФ)
КИФ И САМИТОТ МАКЕДОНИЈА 2025 - МОЖНОСТИ ЗА ЗАЕДНИЧКА СОРАБОТКА
м-р Сања Николова, стручен соработник во Стопанската комора на МакедонијаВо пресрет на отпочнувањето на 8-от Самит Македонија 2025, минатата недела во Скопје, претседателот на Стопанска комора на Македонија Бранко Азески и претседателот на Одборот н...