28.08.2018 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ ДЕЛОВНИ СРЕДБИ „MEET4BUSINESS AGRA 2018“

05.09.2018 (Семинар)
ПЛАТИ И ПРАВА И ОБВРСКИ ОД РАБОТЕН ОДНОС КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ПЛАЌАЊЕТО НА РАБОТАТА

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE

11.09.2018 (Семинар)
ИНТЕРЕН МАРКЕТИНГ – СПОЈ НА МАРКЕТИНГОТ И ЧОВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

14.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

14.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

18.09.2018 (Семинар)
ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

21.09.2018 (Семинар)
НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА РАБОТНИТЕ ОДНОСИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

26.09.2018 (Семинар)
НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ АЛАТКИ И ПОСЕБНИ НАЧИНИ НА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДОГОВОРИТЕ

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

26.04.2018 - 26.04.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија, сала 4, 5-ти кат,  Македонија

Еднодневен семинар: Измени во подзаконската регулатива во областа на противпожарната заштита


Еднодневен семинар:

ИЗМЕНИ ВО ПОДЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА ВО ОБЛАСТА НА ПРОТИВПОЖАРНАТА ЗАШТИТА

- Разработка на измените во ПРАВИЛНИЦИТЕ за правните лица кои вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации, начинот на полагање на стручниот испит на сервисерите, определување на видот и количината на ПП-апаратите за правните лица и граѓаните, како и правните лица кои вршат сервисен преглед и контролно испитување, како и техничките нормативи за хидрантска мрежа за гаснење пожари -
26.4.2018 година (четврток)
10:00 – 15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на V кат

Во рамките на семинарот ќе бидат опфатени и разработени повеќе категории на прашања во врска со задолжителните обврски, имплементацијата, облигаторната и проширена настава и обука, надзорот и контролата, како и други актуелни прашања што се во директна или индиректна врска со потребите во компаниите, односно законски наложените мерки. Посебен акцент ќе биде ставен на најновите измени во следните правилници:

1.   Правилник за поблиските критериуми кои треба да ги исполнуваат правните 
      лица кои  вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации 
     за откривање, јавување и гаснење на пожари и откривање 
     на експлозивни  смеси што се однесуваат на техничката  опрема;

2.  Правилник за начинот на полагање на стручниот испит на работниците кои ќе
     вршат сервисен преглед и контролно испитување на апаратите за гаснење на 
     пожари; 

3.  Правилник за поблиско определување на изборот на видовите и на 
      количините на противпожарните апарати со кои треба да располагаат 
      правните лица и граѓаните, како  и за утврдување на критериумите што 
      треба да ги исполнуваат правните лица кои вршат сервисен преглед и 
      контролно испитување на противпожарните апарати, кои се однесуваат на 
      техничката опрема и просторот за работа;

4.   Правилник за техничките нормативи за хидрантската мрежа за гаснење на 
       пожари;

5.   Спроведување интерен аудит на компанискиот систем за заштита и 
      спасување и  противпожарна заштита;

6.   Метод на подготовка на сценарио, вежба и анализа за системот за 
      противпожарна заштита.

Предавачи:

- Грозданка Наумовска, раководител на Одделение за превенција и планирање на технички и комплексни несреќи во Дирекцијата за заштита и спасување;
- д-р Зоран Доревски, консултант за безбедност.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:

• работен материјал;
• ручeк и освежување;
• сертификат за присуство на семинарот.

Краен рок за пријавување: 20.4.2018година. 


 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права