23.01.2018 (Семинар)
РОКОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС, ОТКАЗНИ РОКОВИ, ОСНОВИ ЗА ЗАКОНСКИ ПРЕКИН НА РАБОТНИОТ ОДНОС, НЕОСНОВАНИ ПРИЧИНИ ЗА ПРЕСТАНОК НА РАБОТНИОТ ОДНОС

24.01.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Facade 2018 Match Event“, Ротердам, Холандија

25.01.2018 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КОРПОРАЦИСКИОТ (КОМПАНИСКИОТ) РИЗИК И ОРГАНИЗИРАЊЕ / ВОСПОСТАВУВАЊЕ АРХИТЕКТУРА НЕОПХОДНА ЗА ОДРЖУВАЊЕ ФУНКЦИОНАЛЕН СИСТЕМ

26.01.2018 (Советување)
Советување на тема:ЈАВНИ НАБАВКИ, ПРЕДЛОЗИ, НОВИНИ И ИДНИ ИЗМЕНИ (e-жалба, е-архива, е-маркет и е-каталози)

30.01.2018 (Семинар)
ВОВЕДУВАЊЕ И УПРАВУВАЊЕ СО КОНТРОЛНИТЕ ПРИСТАПИ НА ИТ-СИСТЕМИТЕ

30.01.2018 (Презентација)
БЕСПЛАТНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ТЕМА:ПРОЕКТИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ЕНЕРГЕТСКАТА ЕФИКАСНОСТ И НАМАЛУВАЊЕ НА ОПЕРАТИВНИТЕ ТРОШОЦИ ПО МОДЕЛОТ НА „ESCO“-30.01.2018

31.01.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС-СРЕДБИ „ЕУ-СРБИЈА 2018"

01.02.2018 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

09.02.2018 (Семинар)
CONTENT MARKETING – КАКО ДА ГО ДОБИЕТЕ НАЈДОБРОТО ОД ДИГИТАЛНАТА КОМУНИКАЦИЈА?

14.02.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема:АНАЛИЗА НА РЕГРЕСНИТЕ ПОБАРУВАЊА-ЗАКОНСКИТЕ РЕШЕНИЈА НАСПРОТИ СУДСКАТА ПРАКСА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Одлуки и иницијативи

Здружение на металургија


ПРАВИЛА за организацијата и начинот на работа на Здружението на металургијата

Работна средба на Бранко Азески и членови на Здружението на црната и обоената металургија со вицепремиерот, м-р Владимир Пешевски - ДИЈАЛОГ ЗА ОПЕРАЦИОНАЛИЗАЦИЈА НА МЕРКИТЕ ЗА УБЛАЖУВАЊЕ НА СОСТОЈБИТЕ ВО МЕТАЛУРГИЈАТА (06.09.2012)

На работна средба кај вицепремиерот м-р Владимир Пешевски 6.09.2012

Извадок од Нацрт- Записникот од 78-та Седница на Владата на РМ по основ на предлог барањата на Здружението на енергетика, црна и обоена металургија (26.8.2012) >>>

Претставниците на металуршките компании во рамките на Здружението на енергетиката, црната и обоената металургија, на работниот состанок одржан на 11 јуни 2012 година, третирајќи ги актуелните состојби во производството на основни метали, донесоа заклучок до Валадата на РМ да се достават Предлог-мерки за ублажување на неповолните состојбите во црната и обоената металургија >>>

Расправа по регулативата за емисии во воздух

Од расправата по Павилата за пазар на електрична енергија (17.02.2010)

Поголем дел од активностите во овој индустриски сектор се реализираат преку Македонската енергетска асоцијација. Во делот на МЕА се содржани и актуeлните Одлуки во овој сектор.

Мислење по предлогот на Законот за инспекција во животната средина, 30.3.2017

Регулатива за индустриски емисии, 24.4.2017

Од презнетацијата на резултатите од обемното истражување за развојниот потенцијал и можностите за извозна диверзификација на металната, машинската и електроиндустријата, 29.5.2017

 

Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт лице : Зорица Мешкова
Тел: (02) 3244019 Факс:(02) 3244088
Call Центар : (02) 15015
E-адреса: zorica@mchamber.mk

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права