24.09.2018 (Семинар)
ОБВРСКА ЗА ИСПЛАТА НА ДИВИДЕНДА СО ОСВРТ НА ПРЕСМЕТКА, НАЧИН НА ИСПЛАТА, ДАНОЧЕН И СМЕТКОВОДСТВЕН ТРЕТМАН

25.09.2018 (Семинар)
5 WHY – 5 ЗОШТО И FISHBONE / ISHIKAWA – РИБЈА КОСКА ДИЈАГРАМ ТЕХНИКИ ЗА СИСТЕМАТСКИ АНАЛИЗИ ЗА ПОСТИГНУВАЊЕ НА ОЧЕКУВАНИ РЕЗУЛТАТИ

26.09.2018 (Семинар)
ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

26.09.2018 (Бизнис средби)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

27.09.2018 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА БИЗНИС ПЛАНОВИ И ЕКОНОМСКИ АНАЛИЗИ

27.09.2018 (Конференција)
Конференција за отпочнување на ЕУ проект на тема: „Пазарно ориентирани вештини за одржливо енергетски ефикасно градење“ (TRAINEE)

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

28.09.2018 (Семинар)
БЕЗБЕДНОСТ НА ИТ-ИНФРАСТРУКТУРА

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

04.10.2018 (Форум)
ЕДНОДНЕВЕН БИЗНИС ФОРУМ: „DOING BUSINESS WITH FINLAND“ -04.10.2018

05.10.2018 (Семинар)
CONTENT MARKETING – КАКО ДА ЈА СОЗДАДЕТЕ ВИСТИНСКАТА СОДРЖИНА ЗА ВАШИОТ БРЕНД?

10.10.2018 (Семинар)
ЛОГИСТИКА ВО ОРГАНИЗАЦИЈАТА - НАБАВКА, СКЛАДИРАЊЕ И ТРАНСПОРТ

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

26.04.2018 - 26.04.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија, сала 4, 5-ти кат,  Македонија

Еднодневен семинар: Измени во подзаконската регулатива во областа на противпожарната заштита


Еднодневен семинар:

ИЗМЕНИ ВО ПОДЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА ВО ОБЛАСТА НА ПРОТИВПОЖАРНАТА ЗАШТИТА

- Разработка на измените во ПРАВИЛНИЦИТЕ за правните лица кои вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации, начинот на полагање на стручниот испит на сервисерите, определување на видот и количината на ПП-апаратите за правните лица и граѓаните, како и правните лица кои вршат сервисен преглед и контролно испитување, како и техничките нормативи за хидрантска мрежа за гаснење пожари -
26.4.2018 година (четврток)
10:00 – 15:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на V кат

Во рамките на семинарот ќе бидат опфатени и разработени повеќе категории на прашања во врска со задолжителните обврски, имплементацијата, облигаторната и проширена настава и обука, надзорот и контролата, како и други актуелни прашања што се во директна или индиректна врска со потребите во компаниите, односно законски наложените мерки. Посебен акцент ќе биде ставен на најновите измени во следните правилници:

1.   Правилник за поблиските критериуми кои треба да ги исполнуваат правните 
      лица кои  вршат одржување и сервисирање на стабилни инсталации 
     за откривање, јавување и гаснење на пожари и откривање 
     на експлозивни  смеси што се однесуваат на техничката  опрема;

2.  Правилник за начинот на полагање на стручниот испит на работниците кои ќе
     вршат сервисен преглед и контролно испитување на апаратите за гаснење на 
     пожари; 

3.  Правилник за поблиско определување на изборот на видовите и на 
      количините на противпожарните апарати со кои треба да располагаат 
      правните лица и граѓаните, како  и за утврдување на критериумите што 
      треба да ги исполнуваат правните лица кои вршат сервисен преглед и 
      контролно испитување на противпожарните апарати, кои се однесуваат на 
      техничката опрема и просторот за работа;

4.   Правилник за техничките нормативи за хидрантската мрежа за гаснење на 
       пожари;

5.   Спроведување интерен аудит на компанискиот систем за заштита и 
      спасување и  противпожарна заштита;

6.   Метод на подготовка на сценарио, вежба и анализа за системот за 
      противпожарна заштита.

Предавачи:

- Грозданка Наумовска, раководител на Одделение за превенција и планирање на технички и комплексни несреќи во Дирекцијата за заштита и спасување;
- д-р Зоран Доревски, консултант за безбедност.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:

• работен материјал;
• ручeк и освежување;
• сертификат за присуство на семинарот.

Краен рок за пријавување: 20.4.2018година. 


 


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права