24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

26.10.2017 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

27.10.2017 (Семинар)
СУДСКИ ПОСТАПКИ, ИСКУСТВА И СУДСКА ПРАКСА ВО ОБЛАСТА НА ДАНОЧНИТЕ ПРЕКРШОЦИ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Тренинг обука)
СО НАПРЕДНИ КОМУНИКАЦИСКИ ВЕШТИНИ ДО ПОДОБРУВАЊЕ НА ОДНОСОТ СО КЛИЕНТИТЕ, СОРАБОТНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ, Прага, Р.Чешка

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

02.11.2017 (Тренинг обука)
„МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ“

02.11.2017 (Семинар)
НАПРЕДЕН EXCEL – КРЕИРАЊЕ EXCEL DASHBOARD

02.11.2017 (Семинар)
Тренинг-обука: ПОДОБРУВАЊЕ НА ПЕРФОРМАНСИТЕ КАЈ ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРОДАЖБА

02.11.2017 (Саем)
„Match4Industry Business Matching Event“ - 2-3.11.2017, Коџаели, Република Турција

02.11.2017 (Конференција)
Конференција на тема: „Предизвиците на патот кон Европската Унија“-2-3.11.2017 Будва, Црна Гора

06.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА:ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

09.11.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Бизнис-настани

01.09.2017 - 01.09.2017


Семинар Стопанска комора на Македонија,  Македонија

СОВРЕМЕНИ МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ- ПОСТАВУВАЊЕ ЦЕЛИ, МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИ, ДЕЛЕГИРАЊЕ ОБВРСКИ, КОУЧИНГ И КОНТРОЛА -


Дводневен семинар на тема:

СОВРЕМЕНИ МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ 
- ПОСТАВУВАЊЕ ЦЕЛИ, МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИ, ДЕЛЕГИРАЊЕ ОБВРСКИ, КОУЧИНГ И КОНТРОЛА -

19-20.10.2017 година (четврток и петок)
10:00 – 16:00 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 1 на 5-ти кат

       
        На дводневниот семинар учесниците ќе се запознаат со вештини кои се потребни да се надминат предизвиците на современите организации. Овој семинар е наменет за менаџери, раководители на оддели и организациони единици, раководители на смени, водачи на тимови, супервизори и други раководни позиции. Дава приказ на современите функции на менаџментот, како и на методите со кои вработените ефективно се раководат и се надградуваат.

Прашања кои ќе бидат одговорени за време на семинарот:

- Која е разликата помеѓу менаџер и лидер?
- Какви вештини се потребни за управување со современите организации?
- Како да ги мотивираме вработените за да оствариме подобри резултати?
- Како се промовира позитивно однесување во рамки на цела организација?
- Како да се справиме со проблематични вработени?
- Каде најчесто грешат менаџерите?
- Како да поставиме SMART-цели?
- Што сè може да се делегира за да се олесни работата на менаџерите?
- Што опфаќа контролата?
- Кои се алатките за ефикасна контрола и мониторинг?
- Како функционира коучингот и кои се неговите придобивки?

Програма на семинарот:

- Способности и вештини на 21. век;
- Менаџер и лидер;
- Улогата и функцијата на современиот менаџер;
- Раководење преку мотивација;
- Теории на мотивација;
- Мотивациски профил на личност и тим;
- Основни принципи на влијанието врз членовите на тимот;
- Позитивно промовирање на однесување;
- Негативно промовирање на однесување;
- Санкционирање на негативно однесување;
- Како да се справиме со „проблематичните“ членови на тимот;
- Поставување  цели;
- SMART-пристап во поставување на цели;
- Делегирање улоги и обврски;
- Правила за делегирање;
- Контрола при делегирање;
- Ефикасност на делегирањето;
- Мониторинг и контрола;
- Алатки на контрола;
- Раководење со техника на коучинг.


Придобивки:

- Да усвоите модерни методи за ефективно раководење со луѓето во Вашиот тим;
- Да најдете баланс помеѓу менаџерските вештини и лидерските способности;
- Да се изградите како лидер и да придонесете другите да ги откријат своите лидерски квалитети;
- Да креирате работна средина карактеризирана со позитивна енергија и креативност помеѓу колегите и подредените;
- Да ги научите формите на менторство;
- Да создадете критериум за евалуација на менторираните вработени како и менторите;
- Да добите јасна слика за можностите кои ги овозможува коучингот;
- Да научите како да создадете работна средина исполнета со ентузијазам, мотивираност и самодоверба помеѓу вработените;
- Да научите како да донесувате менаџерски одлуки.

Предавач:

-Наташа Алексовска, основач и  деловен консултант во Компанијата „Вивендум Ратио Солушнс“, компанија посветена на поддршка на клиентите во воспоставувањето на функцијата на човечките ресурси, структурна трансформација на функцијата на човечките ресурси од оперативен во стратешки модел, деловни промени и трансформација на организации, програми за намалување на трошоци, имплементација на системи и подобрување на оперативната ефикасност. Наташа Алексовска е професионалец во областа на човечките ресурси со повеќе од 13-годишно искуство од областа, вклучувајќи меѓународни средини во јавни и приватни претпријатија, како и поранешни јавни претпријатија трансформирани во приватни ентитети.Таа има широко познавање и практично искуство од  законската регулатива, буџетирање, анализи и иницијативи за заштеда на средства, организациско порамнување, управување со промени и односи со синдикати и вработени.

За сите учесници на семинарот ќе биде обезбедено:
- работен материјал;
- ручeк и освежување;
- сертификат за присуство на семинарот.

Рок за пријавување: 17.10.2017 година.


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk

Контакт: Михајло Донев
Тел: ++ 389 2 3244067
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: mihajlo@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права