17.09.2014 (Саем)
„CONSTRUCT HOME 2014“ - 3. Меѓународен саем за архитектонски дизајн, градежни материјали, технологии и опрема за модерни домови

17.09.2014 (Семинар)
Дводневен семинар: „Документарно работење и банкарска гаранција”

18.09.2014 (Семинар)
Еднодневен семинар:,,Последни измени во Законот за работни односи ("Службен весник на РМ" бр.113, јули 2014 година)“

18.09.2014 (Саем)
Меѓународен саем за пакување-EURASIA PACKAGING 2014 ISTANBUL и Меѓународен саем за технологија на храна-ISTANBUL FOOD-TECH 2014.

19.09.2014 (Семинар)
Еднодневен семинар:„Утврдување и наплата на локалните даноци, такси и други надоместоци”

23.09.2014 (Семинар)
Еднодневен семинар:ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ И ЗАКОН ЗА ПОЖАРНИКАРСТВО

24.09.2014 (Саем)
MARMOMACC - 2014 - 49. Меѓународен саем за мермер, машини за обработка на камен во градежништво, дизајн и технологија(24 - 27 септември 2014 година, Верона, Италија)

25.09.2014 (Семинар)
„СОВРЕМЕНИ ТОЛКУВАЊА НА ЗАКОНОТ ЗА АКЦИЗИТЕ СО ПРАКТИЧНА ПРИМЕНА НА ЛЕГИСЛАТИВАТА И НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ДАНОКОТ НА ДОБИВКА И НЕГОВИ ТОЛКУВАЊА“

27.09.2014 (Саем)
27. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ПРЕРАБОТКА НА ДРВО И 17. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА МЕБЕЛ „INTERMOB 2014“

30.09.2014 (Семинар)
Еднодневен семинар:„Управување со инвестициските ризици во осигурителните компании“

02.10.2014 (Семинар)
Дводневен семинар: Проценка на ризик и одлуки за кредитирање на МСП

06.10.2014 (Семинар)
Институтот за стандардизација на Република Македонија (ИСРМ) организира обука за стандардот ISO 9001

14.10.2014 (Саем)
МЕЃУНАРОДНИ САЕМИ ЗА: ЗЕМЈОДЕЛСТВО, СЕМЕ, САДЕН МАТЕРИЈАЛ И МЛЕЧНА ИНДУСТРИЈА „BURSA AGRICULTURE 2014“ И ЗА СТОЧАРСТВО И ОПРЕМА ЗА СТОЧАРСТВО „BURSA STOCK BREEDING AND EQUIPMENT FAIR 2014“

15.10.2014 (Саем)
„116th China Import and Export Fair - Canton Fair 2014“, НАЈГОЛЕМА САЕМСКА МАНИФЕСТАЦИЈА ВО НР КИНА

18.10.2014 (Конференција)
4-та Меѓународна конференција за економија, што ќе се одржи од 18 до 20 октомври 2014 година во хотелот „Ака Антедон“ - Анталија

19.10.2014 (Саем)
Меѓународен саем за храна „СИАЛ 2014“ 19 до 23 октомври 2014 година во Париз, Франција

29.10.2014 (Саем)
Меѓународен саем за опрема и производи кои се користат во земјоделството, хортикултурата, винарството и сточарството „ИНДАГРА“

11.11.2014 (Форум)
Меѓународен деловен форум за земјите од Југоисточна Европа „ЈИЕ: Средби во Помурје 2014 година“

12.11.2014 (Саем)
Меѓународен саем за медицина МЕДИКА 12-14.ноември 2014 Диселдорф, Германија

04.12.2014 (Саем)
Меѓународен Саем за пластика PLAST EURASIA ISTANBUL 2014, 4-ти до 6-ти декември 2014 година, Истанбул

04.12.2014 (Саем)
13. Меѓународен саем за обработка на метал, заварување „BURSA METAL PROCESSING TECHNOLOGIES FAIR“;




Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Билјана Пеева-Ѓуриќ
Тел: ++ 389 2 3244034 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: biljana@mchamber.mk


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции
© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права