28.08.2018 (Форум)
Меѓународни деловни средби - „MEET4BUSINESS AGRA 2018“ - 28.08.2018 Р.Словенија

10.09.2018 (Конференција)
Самит за планински туризам во Централна Европа – MoReSCE- 10-12.09.2018

18.09.2018 (Семинар)
Еднодневен семинар: ВЕШТИНИ ЗА УСПЕШНО ПРЕГОВАРАЊЕ- WIN-WIN -профит, договор и лојални клиенти-

20.09.2018 (Семинар)
ОБУКА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ И ФИНАНСИСКИ АДМИНИСТРАТОРИ, АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ, ИНТЕРНА И ЕКСТЕРНА КОМУНИКАЦИЈА ВО КОМПАНИЈАТА

26.09.2018 (Форум)
БИЗНИС СРЕДБИ И РЕГИОНАЛЕН БИЗНИС ФОРУМ 26 септември 2018 година, Нови Сад, Србија

28.09.2018 (Семинар)
ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА СО ЗАЛОЖНО ПРАВО СУДСКИ СПОРОВИ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД РЕАЛИЗАЦИЈА НА ЗАЛОЖНО ПРАВО

02.10.2018 (Советување)
ТЕХНИКИ И МЕТОДИ НА ТИМСКА РАБОТА, ЛИДЕРСТВО ВО ТИМОТ И КРЕИРАЊЕ НА ИДЕИ - „BRAINSTORMING“

17.10.2018 (Бизнис средби)
Marketplace Austrian food, Виена, Австрија. 17.10.2018

07.11.2018 (Бизнис средби)
Бизнис средби ЈИЕ ИТ САМИТ 7-9 ноември 2018 Нови Сад, Србија

Бизнис-настани

19.02.2018 - 19.02.2018


Семинар Стопанска комора на Македонија, сала 4, 5 кат,  Македонија

Еднодневен семинар:Суспензија на вработениот до конечна одлука на работодавачот, прекувремена работа, право на дополнителна работа


Еднодневен семинар:

„Суспензија на вработениот до конечна одлука на работодавачот, прекувремена работа, право на дополнителна работа, одлагање од извршување на конечна одлука до донесување на судска одлука, празници, слободни денови, исплата на дневници и службени патувања, остварување на правата кај работодавачот, објавување на слободни работни места, спогодбен престанок на работниот однос, посебни договори согласно Законот за работни односи“

19.02.2018 година (понеделник)
10:00-15:30 часот
Стопанска комора на Македонија, сала 4 на 5-ти кат


Стопанската комора на Македонија на 19 февруари 2018 година, организира еднодневен семинар на тема: „Суспензија на вработениот до конечна одлука на работодавачот, прекувремена работа, право на дополнителна работа, одлагање од извршување на конечна одлука до донесување на судска одлука, празници, слободни денови, исплата на дневници и службени патувања, остварување на правата кај работодавачот, објавување на слободни работни места, спогодбен престанок на работниот однос, посебни договори согласно Законот за работни односи“’.

      Во рамките на семинарот ќе бидат опфатени сите специфични аспекти поврзани со обврските на работодавачите и работниците кои произлегуваат од работниот однос во Република Македонија. Воедно, ќе се направи обид за расчистување на одредени  дилеми кои се јавуваат во праксата, поврзани со предметната проблематика.

ПРОГРАМА:

- Суспензија на работник до конечна  судска одлука;
- Прекувремена работа;
- Право на дополнителна работа;
- Одлагање од извршување на конечна одлука до донесување на судска одлука;
- Празници, слободни денови и исплата на дневници за службени патувања;
- Остварување на правата кај работодавачот (член 181);
- Огласување на слободни работни места;
- Спогодбен престанок на работниот однос;
- Посебни договори согласно Законот за работни односи (член 252).

ПРЕДАВАЧИ:

- д-р Лазар Јовевски, доцент на Правниот факултет „Јустинијан Први“ -   Скопје;                                       
-  м-р Бојана Велковска, судија во Основен суд Скопје  II - Скопје и
- Злате Стојановски, раководител на Одделението за работни односи при  
  Државниот  инспекторат за труд.

За сите учесници на семинарот обезбедено е:
     - работен материјал и
     - сертификат за присуство на семинарот.


Рок за пријавување: 14.02.2018 година


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт: Анита Митревска
Тел: ++ 389 2 3244057
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: anita@mchamber.mk

Контакт: Елизабета Андриевска-Ефтимова
Тел: ++ 389 2 3244074
Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: beti@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права