21.11.2017 (Семинар)
ЕМПАТИЧНА ПРОДАЖБА - Нова перспектива на продажбата

21.11.2017 (Инфо сесија)
ИНФО СЕСИЈА ЗА ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ФИНАНСИРАЊЕ НА ПРОЕКТИ ОД ФОНДОТ ЗА ИНОВАЦИИ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ-ШТИП

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

28.11.2017 (Семинар)
ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ (АРХИВСКО И КАНЦЕЛАРИСКО РАБОТЕЊЕ) И УНАПРЕДУВАЊЕ НА ВНАТРЕШНИОТ ПРОТОК НА ДОКУМЕНТИ

30.11.2017 (Семинар)
ДОГОВОРОТ ЗА ГРАДЕЊЕ И НАЈБИТНИТЕ НОРМАТИВНИ И ПРАКТИЧНИ ПРАШАЊА И ПРОБЛЕМИ ПОВРЗАНИ СО ГРАДБАТА - ПРЕДМЕТ НА ТРГОВСКИТЕ СПОРОВИ

30.11.2017 (Бизнис средби)
БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ МЕЃУ СТРАНСКИТЕ ИНВЕСТИТОРИ И ДОМАШНИТЕ КОМПАНИИ КОИ ИМААТ ПОТЕНЦИЈАЛ ДА СТАНАТ НИВНИ ДОБАВУВАЧИ

04.12.2017 (Семинар)
НАЧИНОТ ЗА ВРШЕЊЕ ПОПИС НА СРЕДСТВАТА И ОБВРСКИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ НА СМЕТКОВОДСТВЕНАТА СО ФАКТИЧКАТА СОСТОЈБА УТВРДЕНА СО ПОПИСОТ

05.12.2017 (Семинар)
ИТ-КАТАСТРОФИ (DRP) И ФОРЕНЗИЧКА ИСТРАГА

12.12.2017 (Тренинг обука)
ИНТЕРНИ ПРОВЕРУВАЧИ (АУДИТОРИ) НА ИНТЕГРИРАНИ МЕНАЏМЕНТ СИСТЕМИ ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, OHSAS 18000:2007

14.12.2017 (Семинар)
СПЕЦИЈАЛИСТИЧКИ ТРЕНИНГ ЗА НАПРЕДЕН EXCEL – POWER QUERY

14.12.2017 (Настан)
Симпозиум на тема: УЛОГАТА НА СМЕТКОВОДСТВОТО И РЕВИЗИЈАТА ВО УНАПРЕДУВАЊЕ НА НАЦИОНАЛНАТА ЕКОНОМИЈА

06.03.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби на Саемот „EcoBuild“ - Лондон, Велика Британија

Бизнис-настани

09.11.2017 - 10.11.2017


Конференција Скопски Саем,  Македонија

Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем


 9-10 ноември 2017 година во Скопје
 со почеток во 14.00 часот, Скопски Саем


Enterprise Europe Network Македонија ja најавува „SME Vision 2020“, дводневна конференција која таргетира широк спектар на компании, универзитети и истражувачи од Европа со цел да се олесни формирањето на меѓународни партнерства за идните повици на Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент. Конференцијата ќе понуди подобро разбирање на програмите Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент, презентација на услугите на Enterprise Europe Network кон компаниите како и насоки за подготвување на успешен проект.

Во рамки на конференцијата учесниците ќе имаат можност да ги претстават своите проектни идеи и да се обидат да формираат партнерство за европските програми за финансирање. Сите регистрирани и одобрени учесници ќе имаат можност да закажат билатерални состаноци во времетраење од 20 минути по состанок.

Зошто да учествувате?
• Воспоставете рамка за успех на Хоризонт 2020 и СМЕ Инструмент
• Презентирајте, дискутирајте и развијте нови проектни идеи
• Иницирајте нови меѓународни партнерства
• Добијте релевантен фидбек и поддршка од експерти и претставници од Европска Комисија

Целни групи
Компании, универзитети, истражувачки организации, патент центри, стопански комори, кластери и др.

Главни теми

Во рамки на дводневната конференција ќе бидат покриени неколку теми, од тоа како да подготвите успешна апликација до тоа што Европската Комисија би сакала да финансира. На настанот ќе може да се слушнат и успешни приказни од регионални фирми кои веќе добиле финансиски средства за реализација на нивните проекти.

Сите детали во врска со конференцијата се достапни на http://smevision.talkb2b.net/.

Сите заинтересирани може да се регистрираат на http://smevision.talkb2b.net/members/register најдоцна до 28 октомври 2017 година и бесплатно да учествуваат на конференцијата.

Контакт лице:

MSc Aleksandar Filiposki - Project Manager
YES Foundation (P.O. Box 776, 1001 Skopje)
T:  +389 (0) 2 3108 891
M: +389 (0) 72 313 080
aleksandar.filiposki@yes.org.mk
www.yes.org.mk


Агенда на настанот
Пријавен лист
Останати документи
Аплицирај електронски / on-line


Контакт адреса :
Стопанската комора на Македонија
ул. Димитрие Чуповски, 13
1000 Скопје
Контакт: Ирена Мојсовска
Тел: ++ 389 2 3244009 Факс:++ 389 2 3244088
Контакт Центар : (02) 15015
E-адреса: irena@mchamber.mk


 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права