25.09.2017 (Форум)
„Регулатива за работните односи и пазарот на труд во компаниите кои се занимаваат со интелектуални дејности“

26.09.2017 (Семинар)
ИЗГОТВУВАЊЕ НА ФИНАНСИСКИТЕ ИЗВЕШТАИ ЗА ДАНОЧНИ И УПРАВУВАЧКИ ЦЕЛИ ПО СОПСТВЕНА МЕРКА

26.09.2017 (Форум)
"Регулатива на работните односи и пазарот на труд во ИКТ секторот"

27.09.2017 (Саем)
МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ И АГРОИНДУСТРИСКИ ПРОИЗВОДИ „ПРИШТИНА 2017“- 27-30.9.2017

27.09.2017 (Бизнис средби)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „ INTERNATIONAL PHARMACEUTICAL PRODUCTS MEETING 2017 “

28.09.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ – 28-29 септември 2017 Тирана, Албанија

28.09.2017 (Семинар)
СРЕДСТВА ЗА ОБЕЗБЕДУВАЊЕ НА ПОБАРУВАЊАТА (ПРЕТХОДНИ И ПРИВРЕМЕНИ МЕРКИ) И ЛИКВИДАЦИЈА НА ТРГОВСКИ ДРУШТВА

28.09.2017 (Семинар)
НОРМАТИВИ И СТАНДАРДИ ВО ТРГОВСКИТЕ ДРУШТВА СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА И СПАСУВАЊЕ И ЗАКОНОТ ЗА ПОЖАРНИКАРСТВО

29.09.2017 (Семинар)
ПРАВНА ПРИРОДА НА ДОГОВОРИТЕ ЗА ПРЕВОЗ И ШПЕДИЦИЈА, ПРАВА И ОБВРСКИ НИЗ ПРИЗМАТА НА СУДСКАТА ПРАКСА И ВИДОВИ ДОКАЗИ

03.10.2017 (Семинар)
Успешно подготвување електронски понуди, користење на ЕСЈН-алатки и модули

03.10.2017 (Семинар)
ВОВЕД ВО ЕТИЧКО ХАКИРАЊЕ

04.10.2017 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- БИЗНИС-СРЕДБА НА АВСТРИСКИ ФИРМИ СО ПРОИЗВОДИТЕЛИ И УВОЗНИЦИ НА ПРЕХРАНБЕНИ ПРОИЗВОДИ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ

10.10.2017 (Семинар)
Забрзаните постапки (постапки за порамнување и спогодување) согласно Закон за прекршоците и улогата на Државната комисија за одлучување во втор степен од областа на инспекцискиот надзор и прекршочната постапка

10.10.2017 (Тренинг обука)
НАПРЕДНИ ОБУКИ ЗА КОМПАНИИТЕ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП-ШТИП

16.10.2017 (Конференција)
„Втора хрватска конференција за проценка на ризик и безбедност на храната“- 16-17.10.2017 Осиек, Р.Хрватска

16.10.2017 (Семинар)
ДЕЛОВНА АДМИНИСТРАЦИЈА (КАНЦЕЛАРИСКО И АРХИВСКО РАБОТЕЊЕ) ЗА ИЗВРШНИ АСИСТЕНТИ И ПЛАНИРАЊЕ РЕСУРСИ

17.10.2017 (Работилница)
НОВА ВЕРЗИЈА НА БРЕНДИРАЊЕТО - БРЕНД 2.0

18.10.2017 (Семинар)
КРЕИРАЊЕ НА ЕФИКАСЕН СИСТЕМ ЗА ОЦЕНУВАЊЕ И МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИТЕ КАКО ВАЖЕН МЕХАНИЗАМ ЗА РАЗВОЈ

18.10.2017 (Семинар)
ПРЕДНОСТ НА ДОГОВОРИТЕ СО ИЗВРШНА КЛАУЗУЛА ВО РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРАВАТА И ОБВРСКИТЕ КОИ ПРОИЗЛЕГУВААТ ОД ДОГОВОРЕНОТО

19.10.2017 (Семинар)
ДЕФИНИРАЊЕ НА ЦЕНОВНАТА ПОЛИТИКА НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА

19.10.2017 (Семинар)
СОВРЕМЕНИ МЕНАЏЕРСКИ ВЕШТИНИ- ПОСТАВУВАЊЕ ЦЕЛИ, МОТИВИРАЊЕ НА ВРАБОТЕНИ, ДЕЛЕГИРАЊЕ ОБВРСКИ, КОУЧИНГ И КОНТРОЛА -

22.10.2017 (Конференција)
МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ДЕЛОВНИ АСИСТЕНТИ

24.10.2017 (Семинар)
МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО СИСТЕМИТЕ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО КВАЛИТЕТ

30.10.2017 (Бизнис средби)
„Саем за директни бизнис средби Кошице 2017“-Словачка, 30.10.2017

31.10.2017 (Семинар)
КУПУВАЧКА МИСИЈА И ПОСЕТА НА „EXPORT WEEK 2017“ - 31.10-2.11.2017

01.11.2017 (Бизнис средби)
Бизнис средби „Ready2GO" во САД, Канада, Чиле, Камерун и Индија

09.11.2017 (Конференција)
Меѓународна дводневна конференција за финансирање на европски програми - Скопски Саем

09.11.2017 (Бизнис средби)
МЕЃУНАРОДНИ БИЗНИС СРЕДБИ „RENEXPO®BIH 2017“ - 9.11.2017 Сараево, БиХ

23.11.2017 (Саем)
"24. Интернационален саем во Тирана"- 23-26.11.2017 Тирана, Р. Албанија

28.11.2017 (Бизнис средби)
„INTERNATIONAL MACHINERY AND PLANT ENGINEERING FORUM 2017“

Актуелно


22.09.2017
Групација за оружје и опрема – НАМАЛУВАЊЕ НА АДМИНИСТРАТИВНИТЕ ПРОЦЕДУРИ И УСОГЛАСУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ОРУЖЈЕ СО ОДРЕДБИТЕ ОД ДИРЕКТИВАТА НА ЕУ ЗА НАДЗОР И НАБАВКА ЗА ПОСЕДУВАЊЕ ОРУЖЈЕ
21.09.2017
Одржано предавање на тема „ДЕЛОВНО ПРЕГОВАРАЊЕ“ во рамки на КЛУБОТ НА МЕНАЏЕРИ-ПРЕТПРИЕМАЧИ
21.09.2017
РАБОТЕН СОСТАНОК НА РЕГИОНАЛНИТЕ КОМОРИ ОД ПРИЛЕП И БИТОЛА СО ПРОФ. Д-Р КОЧО АНЃУШЕВ, ЗАМЕНИК НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ВЛАДАТА НА РМ ЗАДОЛЖЕН ЗА ЕКОНОМСКИ ПРАШАЊА И ГОРАН СУГАРЕСКИ, МИНИСТЕР ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ ВО ВЛАДАТА НА РМ – ИНФРАСТРУКТУРАТА И КАДРИТЕ ВО ФОКУСОТ НА БАРАЊАТА
20.09.2017
Амбасадорот на Исламската Република Иран во работна посета на Комората – ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ТРГОВСКАТА РАЗМЕНА СО БЛИСКИОТ ИСТОК
19.09.2017
Одржана седница на Здружението на трговијата - ЗДРУЖЕНИЕТО НА ТРГОВИЈАТА И ИНСТИТУТОТ НА СМЕТКОВОДИТЕЛИ И ОВЛАСТЕНИ СМЕТКОВОДИТЕЛИ НА РМ ГИ РАЗГЛЕДАА СПОРНИТЕ ПРАШАЊА И УТВРДИЈА ЗАЕДНИЧКИ ЗАКЛУЧОК ВО ВРСКА СО УТВРДУВАЊЕТО НА ЦЕНИТЕ НА СМЕТКОВОДСТВЕНИТЕ УСЛУГИ
19.09.2017
ПОДДРШКА НА ПЛАНОТ ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ И НА ЕТИЧНОСТА ЗА ЕЛИМИНИРАЊЕ НА СУДИРОТ НА ИНТЕРЕСИ
18.09.2017
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ ЗДРУЖЕНИЈАТА НА УГОСТИТЕЛСТВОТО И ТУРИЗМОТ И НА ТУРИСТИЧКИТЕ ВОДИЧИ ЗА РЕШАВАЊЕ НА КЛУЧНИ ПРАШАЊА ОД ЗНАЧЕЊЕ ЗА СЕКТОРОТ
15.09.2017
Во Штип одржана јавна дебата на тема: “ПОНАТАМОШНО ПОДОБРУВАЊЕ НА СИСТЕМОТ ЗА РАЗВОЈ И ИМПЛЕМЕНТАЦИЈА НА НАЦИОНАЛНАТА РАМКА НА КВАЛИФИКАЦИИ”
15.09.2017
Средба на претседателот Азески со вицепремиерот Османи – ПЕРСПЕКТИВИ ЗА ЗАЕДНИЧКА СОРАБОТКА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА РЕГИОНАЛНАТА ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА
15.09.2017
ОДРЖАНА ЧЕТВРТАТА ПО РЕД ИНФОРМАТИВНА СЕСИЈА И ВО КАВАДАРЦИ НА ТЕМА: ПРИДОБИВКИ И ОБВРСКИ НА КОМПАНИИТЕ ПРИ ВРАБОТУВАЊЕ ЛИЦА СО ХЕНДИКЕП
15.09.2017
Клубот на менаџери-претриемачи продолжува со редовни активности - ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМА: „Balance Score Card систем за мерење на резултати и квалитет во работењето на менаџерите“
14.09.2017
УСПЕШНО ПАРТНЕРСТВО НА СТОПАНСКА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА СО ПРОЕКТОТ НА УСАИД - Инвестиции во чиста енергија
13.09.2017
ПРЕЗЕНТИРАНА НАУЧНО-ИСТРАЖУВАЧКАТА СТУДИЈА ЗА „МАКЕДОНСКИОТ ИЗВОЗ“, ИЗГОТВЕНА ОД ВИЕНСКИОТ ИНСТИТУТ ЗА МЕЃУНАРОДНИ ЕКОНОМСКИ ОДНОСИ
12.09.2017
Средба на претставници на ММФ со потпретседателот на Советот на странски инвеститори при Стопанската комора на Македонија - БИЗНИС-КЛИМАТА ВО ЗЕМЈАВА ГЕНЕРАЛНО Е ДОБРА, НО ПОТРЕБНО Е ОДРЕДЕНО НАДГРАДУВАЊЕ
12.09.2017
ВО РАМКИТЕ НА СТОПАНСКАТА КОМОРА НА МАКЕДОНИЈА ФОРМИРАНА Е АСОЦИЈАЦИЈА ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ПОСЕБНИТЕ ТЕКОВИ НА ОТПАД
11.09.2017
ПРЕДЛОГ-МЕРКA ЗА УКИНУВАЊЕ НА УВОЗНИТЕ ДАВАЧКИ КАЈ ОДРЕДЕНИ КАТЕГОРИИ НА МЕСО ЗА ПРЕРАБОТКА СО ЦЕЛ УНАПРЕДУВАЊЕ НА СОСТОЈБИТЕ ВО МЕСНАТА ИНДУСТРИЈА
11.09.2017
Амбасадорот на кралството Холандија во работна посета на Комората – МОЖНОСТИ ЗА ПРОДЛАБОЧУВАЊЕ НА СОРАБОТКАТА
07.09.2017
Од активностите на Регионалната комора со седиште во Битола – РАЗГЛЕДАНИ ИНИЦИЈАТИВИ И ПРЕДЛОГ-АКТИВНОСТИ ЗА ПОДОБРО ДЕЛОВНО ОПКРУЖУВАЊЕ
1 / 4

 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права