26.03.2018 (Семинар)
Правилна примена на Законот за работни односи во делот на: судска пресуда како основ за продолжување со работа, дополнителна работа

27.03.2018 (Конференција)
КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ФАКТОРИНГ КАКО ФИНАНСИСКО РЕШЕНИЕ КОЕ ОВОЗМОЖУВА РАСТ НА МАЛИ И СРЕДНИ ПРЕПРИЈАТИЈА- 27.03.2018 Скопје

27.03.2018 (Семинар)
ПРАВИЛНИК ЗА БЛАГАЈНИЧКО РАБОТЕЊЕ

28.03.2018 (Семинар)
Заштита на правото на сопственост, стекнување право на сопственост, стварни права на странски физички и правни лица и постапка за експропријација

30.03.2018 (Семинар)
РАЗВИВАЊЕ СТРАТЕГИЈА ЗА НАСТАП НА СОЦИЈАЛНИ МЕДИУМИ

03.04.2018 (Семинар)
КОНТРОЛИНГ ВО МАГАЦИНСКОТО РАБОТЕЊЕ

04.04.2018 (Форум)
МАКЕДОНСКО-СЛОВЕНЕЧКИ БИЗНИС ФОРУМ И ДЕЛОВНИ СРЕДБИ-04.04.2018

10.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби „Мостар“ 10 април 2018 година

12.04.2018 (Семинар)
ЈАВНИ НАБАВКИ ПО ЕЛЕКТРОНСКИ ПАТ - КОНЦЕПТ ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОВЕРБАТА И ТРАНСПАРЕНТНОСТА ВО ЦЕЛИОТ СИСТЕМ, СО ПОСЕБЕН ОСВРТ НА НОВИНИТЕ ВО НАЦРТ-ЗАКОНОТ ЗА ЈАВНИ НАБАВКИ

13.04.2018 (Семинар)
ДЕЈСТВИЈА И ТРАНСАКЦИИ ПРЕЗЕМЕНИ ОД СТРАНА НА ДОЛЖНИКОТ НА ШТЕТА НА ДОВЕРИТЕЛОТ – КАКВА ЗАШТИТА МОЖЕ ДА ДОБИЕТЕ ВО СУДСКА ПОСТАПКА?

13.04.2018 (Бизнис средби)
Меѓународни деловни средби во Бања Лука - ЕЕН мрежа

17.04.2018 (Тренинг обука)
ВЕШТИНИ ВО ФИНАНСИСКОTO РАБОТЕЊЕ

20.04.2018 (Семинар)
Подобрување на репутацијата и имиџот на компанијата преку брзо и ефикасно решавање на жалби, поплаки и неусогласен производ, системски решенија, вештини и решавање на конфликтни ситуации интерно во компанијата и према купувачите

23.04.2018 (Работилница)
ВОВЕД ВО РЕЛАЦИОНИ БАЗИ НА ПОДАТОЦИ

24.04.2018 (Советување)
Вработување согласно одредбите на Законот за работните односи, разлики помеѓу вработувањето на кандидатите според Законот за работните односи и Законот за вработените во јавниот сектор и Законот за административните службеници

Соопштенија, вести, актуелности - Приказ на содржина

06.11.2017


Актуелно  

Клуб на менаџери-претприемачи - РЕАЛИЗИРАН НАСТАН ЗА УЧЕЊЕ ВО РЕЛАКСИРАНА И ПРОДУКТИВНА АТМОСФЕРА


          Клубот на менаџери-претприемачи, за своите компании-членки во периодот од 3-4 ноември  2017 година, во хотел „Аурора resort&spa“ во Берово го реализираше Вториот team building како дел од Агендата за 2017 година.
Хотел „Аурора resort&spa“ во Берово, сместен во срцето  на Малешевијата, на брегот на Беровското езеро нуди задоволство на сите сетила. Направен е по светски еко-стандарди од вулкански камен стар три милиони години и од дрво, со што одлично се вклопува во природата која плени со своето раскошно зеленило.

        На членовите на Клубот  на менаџери-претприемачи им се овозможи ексклузивна можност  да во една таква прекрасна средина  го реализираат едукативното предавање “Менаџмент вештини”, во соработка со тренерите Благе Алексов и  Љупчо Георгeив. Пред учесниците тренерот Љупчо Георгиев потенцираше дека позитивните промени во стратегијата на однесувањето на вработените во менаџментот, продажбата и целокупната организација, се темел за успешна политика на секоја фирма. Во динамично бизнис опкружување секојдневните предизвици на менаџерите стануваат се' поголеми и потешко се доаѓа до правилниот одговор и решение на многубројните прашања, проблеми и предизвици.
Предавачот Алексов се осврна на менаџментот, при што истакна дека е тоа мошне комплексна задача која во денешни услови тешко може да биде вршена само од еден човек и затоа, по правило, управувањето во големите организации е доверено на група луѓе – менаџери кои мора да имаат соодветни знаења, искуство и вештини потребни за успешно изведување на задачата. Посебно со  користењето на информатичките технологии менаџментот значително е унапреден, особено со продорот на информациите и знаењата како постојана потреба на менаџерите и другите вработени, како и можноста за моментален увид и пресек на состојбата на сите компоненти од работењето на организацијата, во кое било време. Исто така, соработката на научните установи со бизнис - заедницата и користењето на научните сознанија со практична примена во реални услови, континуираните истражувања и развојот, придонесоа за натамошно осовременување и унапредување на менаџментот.

        Покрај учење во опуштена и продуктивна атмосфера, учесниците имаа доволно време да меѓусебно подобро да се запознаат едни со други, што секако води до поголема блискост и пријателство. Дружењетото и заедничките поминати минути во споделување на меѓусебни искуства за време на тим- билдингот дефинитивно направи  сите да се опуштат и да го дадат најдоброто од себе без дополнителен притисок од околината или строго зацртани временски рокови.
Мотивацијата за работа несомнено се зголемува по завршувањето на настан како тим-билдингот. По работната атмосфера се чувствуваше опуштеност, позитивна енергија, со еден збор поинаква вибрација за работа  и поттикна размена на свежи идеи и високо ниво на комуникација.


        На сите менаџери, соработници и членови на Клубот на менаџери претприемачи им се заблагодаруваме за продуктивно поминатото време во овие два дена. Продолжуваме со следниот едукативен настан кој ќе се одржи веќе на 10.11.2017 година со нова тема.

Валентина Цветковска
 

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права