Стопанска комора на Македoнија на Facebook
Стопанска комора на Македoнија на Twitter
Стопанска комора на Македoнија на YouTube
Стопанска комора на Македoнија на YouTube
31.08.2016 (Бизнис средби)
„MARKETPLACE AUSTRIA FOOD“- Стопанска комора на Австрија, Виена

02.09.2016 (Семинар)
Бесплатни семинари во Прилеп (02.09), Битола (03.09) и Скопје (14.09) на тема: „МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА ВОНСУДСКО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ“

02.09.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема:„МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА ВОНСУДСКО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ“

02.09.2016 (Презентација)
Презентација на ЕУ програми за мали и средни компании

03.09.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема:„МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА ВОНСУДСКО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ“

13.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: „ИСПИТУВАЊЕ НА РАБОТНАТА ОПРЕМА СОГЛАСНО ЗАКОНОТ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И ЗДРАВЈЕ ПРИ РАБОТА“

13.09.2016 (Бизнис средби)
„6. ДУНАВСКИ МЕЃУНАРОДЕН БИЗНИС-ФОРУМ“

14.09.2016 (Семинар)
Бесплатен еднодневен семинар на тема: „МЕДИЈАЦИЈАТА КАКО ЕФИКАСЕН НАЧИН НА ВОНСУДСКО РЕШАВАЊЕ НА СПОРОВИТЕ“

15.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар на тема: „Оптимизација на нивоата на залихи – модели на управување со залихи“

20.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: „УПРАВУВАЊЕ СО РИЗИКОТ ВО ЈАВНИОТ И ВО ДРЖАВНИОТ СЕКТОР СОГЛАСНО БАРАЊАТА ВО ЗАКОНСКАТА РЕГУЛАТИВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА“

21.09.2016 (Саем)
САЕМИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО, ЕНЕРГЕТИКА И ВОДИ, ВОДОВОДИ И САНИТАРНИ ТЕХНОЛОГИИ 21-25.9.2016 БУДВА, Р. ЦРНА ГОРА

21.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: Закон за техничката инспекција, Правилник за користење на лифтови и транспортери, Правилник за користење на рударско техничка опрема, Правилник за формата и содржината на обрасците за евиденција на независните правни лица кои ги и

22.09.2016 (Тренинг обука)
Тренинг-обука: РАЗВОЈ НА ЕМОЦИОНАЛНАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА

22.09.2016 (Тренинг обука)
„Менаџерски вештини за управување со човечки ресурси“

23.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: Закон за градежно земјиште (кој започна со примена на 1.8.2016 година), целосен електронски начин на водење на постапките за отуѓување, давање под долготраен и краткотраен закуп, давање на трајно користење, засновање на стварна сл

27.09.2016 (Форум)
ПРВ ЕКОНОМСКИ, ТРГОВСКИ И КУЛТУРЕН ФОРУМ - 27-29.9.2016 ШЕНЖЕН, НР КИНА

28.09.2016 (Семинар)
Еднодневен семинар: НАЈНОВИТЕ ИЗМЕНИ ВО ЗАКОНОТ ЗА ИЗВРШУВАЊЕ КОЈ ЌЕ ЗАПОЧНЕ СО ПРИМЕНА НА 1 ЈАНУАРИ 2017 ГОДИНА

29.09.2016 (Семинар)
Советување на тема: Надлежности и овластувања на инспекцијата на трудот при вршењето надзор од областа на работните односи, мерки кои може да ги преземе инспекторот за труд, како и постапки против решенијата донесени од страна на инспекторот при врш

05.10.2016 (Саем)
7. МЕЃУНАРОДЕН ТРГОВСКИ САЕМ ЗА КОМПОЗИТНИ МАТЕРИЈАЛИ, ТЕХНОЛОГИИ И ПРОИЗВОДИ „KOMPOZYT – EXPO“- 5-6.10.2016 КРАКОВ, ПОЛСКА

12.10.2016 (Саем)
„31. TRADE EXPO INDONESIA“- 12-16.10.2016, ЏАКАРТА - ИНДОНЕЗИЈА

13.10.2016 (Саем)
„SOFIA SPORT& HEALTHY LIFE EXIBITION“ 13-15.10.2016-СОФИЈА, БУГАРИЈА

18.10.2016 (Саем)
21. МЕЃУНАРОДЕН САЕМ ЗА МАШИНИ, АЛАТИ, УРЕДИ И ОПРЕМА ЗА ПРЕРАБОТКА НА МАТЕРИЈАЛИ – „EUROTOOL“ 18-20.10.2016 Краков, Полска

18.10.2016 (Тренинг обука)
„Специјалистички курс за стекнување вештини за архивско и канцелариско работење“

02.11.2016 (Бизнис средби)
Меѓународен форум „Building Green Connections“

24.11.2016 (Саем)
23. ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН САЕМ ВО ТИРАНА, Р. АЛБАНИЈА - 24-28.11.2016

02.04.2017 (Конференција)
"ГОДИШЕН ИНВЕСТИЦИСКИ СОБИР"- Тема: Меѓународните инвестиции и конкуренцијата,2-4.4.2017- ДУБАИ, УАЕ


29.08.2016
Одбележан Денот на рударите – 28 Aвгуст во Пробиштип - РЕСТАРТИРАЊЕ НА РУДНИКОТ ЗА ОЛОВО И ЦИНК „ЗЛЕТОВО“
24.08.2016
Рудник „БУЧИМ" - Радовиш – ПОМОШ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ОД ПОПЛАВИТЕ ВО СКОПЈЕ
20.08.2016
Одржан состанок на претседателите на коморите од регионот - членки на Коморскиот инвестицики форум (КИФ) - ПРОДОЛЖУВААТ АКТИВНОСТИТЕ ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА ДЕЛОВНИОТ АМБИЕНТ ВО РЕГИОНОТ И АКТИВНО ВКЛУЧУВАЊЕ НА БИЗНИС ЗАЕДНИЦАТА ВО „БЕРЛИНСКИОТ ПРОЦЕС“ СО ЦЕЛ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПРОСПЕРИТЕТОТ НА РЕГИОНОТ
19.08.2016
ПОСЕТА НА НОВОИМЕНУВАНИОТ АМБАСАДОР НА МЕКСИКО, H.E. МАРКО АНТОНИО ГАРСИЈА БЛАНКО амбасадорот на Мексико задолжен за Република Македонија со седиште во Белград на Стопанската комора на Македонија
13.08.2016
Остварена работна посета во Стопанската комора на Србија - РАЗМЕНА НА ИСКУСТВА ВО НАСОКА НА ПРИМЕНА НА НОВИ УСЛУГИ
 


СПРОВЕДУВАЊЕТО НА ИНСПЕКЦИСКИОТ НАДЗОР ВО ЖИВОТНАТА СРЕДИНА ВО СОГЛАСНОСТ СО ДОБРИТЕ ЕВРОПСКИ ПРАКТИКИЦИИ НА РЕГИОНАЛНО НИВО, 11.07.2016

Трет самит за Западен Балкан: Коморскиот инвестициски форум - пример за одлична соработка во рамките на Западен Балкан, како инструмент за привлекување нови инвестиции на регионално ниво, 08.07.2016  

Прес конференција - ДОБРА ТУРИСТИЧКА ПОНУДА - ПРЕДИЗВИК ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛУГИТЕ ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО И ТУРИЗМОТ, 04.07.2016

Презентирани потенцијалите и можностите за користење на услугите на Пристаништето во ДРАЧ, 01.07.2016

 

 АРХИВА НА ВИДЕО-ЗАПИСИ

 


Брилијантен покровител

Премиум покровители

Покровители

Силвер покровители

Партнери

Државни институции

Меѓународни институции

© 2008 Стопанска комора на Македонија, задржани сите права